Artikel top billede

Efter hård kritik: Intel på vej med rettelse til alvorlig SSD-fejl

Intel har mødt kritik fra kundernes side for sin langsomme håndtering af en fejl i firmwaren på en udbredt solid state drev-type. Nu er selskabets på vej med en løsning

Computerworld News Service: Intel vil inden for to uger udgive en opgradering af firmwaren i sine solid-state drev i 320-serien.

Opgraderingen skal rette en fejl, der får drevene til at svigte.

Denne opgradering bør være afslutningen på kritik i månedsvis af virksomhedens langsomme håndtering af problemet.

For nogle måneder siden begyndte brugerne at rapportere om problemer med, at pludselige strømsvigt fik Intels SSD'er i 320-serien til at crashe og i visse tilfælde miste data.

Når systemet genstarter har drevet ifølge BIOS'en en kapacitet på kun otte megabyte.

Intel erkendte fejlen offentligt sidst i juli og fortalte, at problemet var blevet identificeret, og at der var en firmwareopgradering på vej.

Der blev dog ikke nævnt nogen udgivelsesdato.

Endelig valideringstest

"Den nye firmwareopgradering er nu i den endelige valideringstest og er planlagt til udgivelse på Intel Communities inden for de næste to uger. Intel tager firmwareopdateringer og problemer med driftssikkerhed meget alvorligt og tager ekstra skridt for at sikre en god udgivelse," udtaler en talskvinde for Intel mandag.

Den kommende firmware kan installeres uden at slette drevets indhold, selv om allerede tabt data ikke automatisk bliver gendannet, oplyser virksomheden.

Intel er blevet kritiseret i sine fora af frustrerede brugere for at være langsom til at håndtere problemet.

Fejlen påvirker ifølge Intel kun et lille antal brugere og virksomheden har bedt de ramte ejere om at kontakte kundeservice.

Intel har tidligere leveret erstatningsdrev til kunder, som er ude for fejlen, som er blevet kendt som "Bad Context 13x Error."

"Intel har reproduceret 'Bad Context 13x Error' i stresstest. Denne fejl kan løses via en firmwareopdatering og Intel er i gang med at validere firmwareopdateringen. En fremtidig opdatering vil oplyse om, hvornår denne firmware-rettelse udkommer," forklarer Intel.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere