Direktør hos brancheforeningen IT-Branchen (ITB), Morten Bangsgaard, har den ene tommelfinger op for regeringens nye it-plan frem mod 2015, mens den anden tommelfinger peger nedad.

Regeringens it-plan er det rene sukker for it-branchen

Regeringens tvangsdigitalisering er ren sukker for brancheforeningen IT-Branchen (ITB). Foreningen sukker dog samtidig over, at et milliardpotentiale går fløjten på andre områder.

Læs også:
Regeringen: Alle danskere skal tvinges til computeren

Lækket strategi: Sådan bliver fremtidens offentlige it

Hos brancheforeningen IT-Branchen (ITB) er der både løftede arme og pegefingre, efter regeringen i fredags lancerede sin længe ventede fællesoffentlige digitaliseringsstrategi frem mod 2015.

Tvangsdigitaliseringen af borgerservice-centrene fremkalder ren champagne-jubel hos direktør Morten Bangsgaard hos ITB:

"Nu ser det ud til, at vi får vores ønsker opfyldt om konkrete mål for mindst 80 procent digitalisering på mange offentlige serviceområder," fortæller ITB-direktøren til Computerworld.

"Det er ren vækstmedicin for it-erhvervet. Strategien kan blive en katalysator for, at vi kan tiltrække investeringer og skabe eksport af nye it-løsninger," jubler Morten Bangsgaard videre.

Efterlyser mere velfærds-it
Men de rosende ord til regeringens it-strategi, der er indgået i samarbejde med Kommunernes Landsforening (KL) og Danske Regioner, er ikke helt uden malurt i bægeret.

"Vi skal også tage fat på at digitalisere de store velfærdsområder. Her halter den nye strategi desværre," lyder skudsmålet fra ITB-direktøren.

Trods ifinansieringer på folkeskoleområdet med en halv milliard kroner til digitale læringsredskaber og app store i skolerne samt satsninger på sundhedsområdet med telemedicin i den syges eget hjem, ser ITB-direktøren rum for store forbedringer i brugen af velfærdsteknologi.

"Digitale løsninger kan frigøre hænder i det offentlige, som vi fremover får voldsom mangel på. Et kontrolbesøg af hjemmehjælperen, der bare skal tjekke, at den ældre har taget sin medicin. Det kan digitaliseres med en online videoløsning. Det frigør tid, som hjemmehjælperen kan bruge til bedre service på andre hjemmebesøg," hævder Morten Bangsgaard.

Går glip af otte milliarder
Han mener, at der i alt kan frigøres op mod otte milliarder kroner, hvis digitale effektiviseringer kan spare bare én time om ugen per offentlige medarbejder.

Og det mener han, er en realistisk målsætning, hvis politikerne ellers tør satse mere klarsigtet efter velfærdseffektiviseringerne. 

"Der mangler et mere klart fokus på nyudvikling og en gennemgribende forandring af måden, den offentlige sektor producerer velfærd på. Ellers får vi ikke udløst de effektiviseringer for milliarder. som teknologien kan hjælpe med, og som vi økonomisk har brug for," udtaler Morten Bangsgaard.

Læs også:
Regeringen: Alle danskere skal tvinges til computeren

Lækket strategi: Sådan bliver fremtidens offentlige it


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Internet of Things er klar til næste fase: Forretning, teknologi og sikkerhed

Der er blevet talt og skrevet meget om Internet of Things i de senere år. Internet of Things bevæger sig nu ind i en ny fase, hvor løsningerne og anvendelsesmulighederne stiger hastigt i antal samtidig med, at det egentlige potentiale er klar til at blive indfriet. Vi sætter fokus på forretningsmulighederne og på hvordan I kan komme igang samt på udfordringer med sikkerhed, privacy og it-drift.

23. oktober 2018 | Læs mere


Fremtidens It service management: Optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

24. oktober 2018 | Læs mere


Fremtidens kommunikation: Hvad skal der til for at du kan følge med morgendagens digitale krav?

Fremtidens kommunikation: Hvad skal der til for at du kan følge med morgendagens digitale krav? Fokus for de fleste virksomheder er på at være på forkant med den digitale udvikling, der går stærkere end nogensinde tidligere. Cisco ved om nogen hvor vigtigt det er at kunne levere ”customer experience” på tværs af teknologiske platforme og med en agilitet der matcher den øgede konkurrence.

01. november 2018 | Læs mere


Premium
Ny Chrome-version kan føre til et gennembrud for PWA'erne: Google og Microsoft satser på denne nye type apps
Progressive web apps - eller PWA’er - kommer du til at høre meget mere til. Både Microsoft og Google har kastet deres kærlighed på disse apps. Se her, hvad de to selskaber ser i PWA’erne.
Computerworld
Google indfører Android-gebyr efter kæmpe EU-bøde: Android-producenter skal nu betale for brug af Google-tjenester
Efter sommerens kæmpe EU-bøde indfører Google licensbetaling for Android-producenters brug af blandt andet Play Store. Men "Android vil forblive gratis og open source," lyder det fra selskabet.
CIO
Forleden reparerede en mekaniker min bil: Det kostede 4.200 kroner, som min hjerne snød mig til at betale med et smil
De rationelle it-beslutninger du træffer er måske en illusion. Det lærte jeg da min bil gik i stykker og min hjerne snød mig til at tro, at alt var fint. Til gengæld fandt jeg tre fælder dine it-beslutninger kan falde i.
Job & Karriere
Her er syv job-annoncer der overrasker med helt usædvanlige overskrifter
Der er mange ledige it-job i øjeblikket. It-jobbank har her fundet syv spændende stillinger, der har det til fælles, at annoncen har en utraditionel overskrift.
White paper
Test jeres it-sikkerhed gratis i 14 dage med Cisco AMP - og få rapport med resultaterne direkte i din indbakke
Du kan nu - kvit og frit - teste banebrydende it-sikkerhedsløsninger fra Cisco. Cisco AMP er en Advanced Malware Protection-løsning, som sikrer dig kontrol med alle jeres endepunkter. Mens klassisk antivirus-software reagerer på filer, som umiddelbart genkendes som farlige, bliver AMP ved med at analysere potentielt farlige filer i hele netværket. Helt automatisk og 24 timer i døgnet. Efter 14 dage modtager du en rapport direkte i din indbakke med identificeret, blokeret og fjernet malware samt en vurdering af sikkerhedsniveauet i jeres endepunkter Når du booker en trial, registrerer vi dig i vores system og retter henvendelse til dig via en af vores partnere inden for ganske få dage. Trialløsningen er enkel at installere og kræver ingen ny hardware.