Direktør hos brancheforeningen IT-Branchen (ITB), Morten Bangsgaard, har den ene tommelfinger op for regeringens nye it-plan frem mod 2015, mens den anden tommelfinger peger nedad.

Regeringens it-plan er det rene sukker for it-branchen

Regeringens tvangsdigitalisering er ren sukker for brancheforeningen IT-Branchen (ITB). Foreningen sukker dog samtidig over, at et milliardpotentiale går fløjten på andre områder.

Læs også:
Regeringen: Alle danskere skal tvinges til computeren

Lækket strategi: Sådan bliver fremtidens offentlige it

Hos brancheforeningen IT-Branchen (ITB) er der både løftede arme og pegefingre, efter regeringen i fredags lancerede sin længe ventede fællesoffentlige digitaliseringsstrategi frem mod 2015.

Tvangsdigitaliseringen af borgerservice-centrene fremkalder ren champagne-jubel hos direktør Morten Bangsgaard hos ITB:

"Nu ser det ud til, at vi får vores ønsker opfyldt om konkrete mål for mindst 80 procent digitalisering på mange offentlige serviceområder," fortæller ITB-direktøren til Computerworld.

"Det er ren vækstmedicin for it-erhvervet. Strategien kan blive en katalysator for, at vi kan tiltrække investeringer og skabe eksport af nye it-løsninger," jubler Morten Bangsgaard videre.

Efterlyser mere velfærds-it
Men de rosende ord til regeringens it-strategi, der er indgået i samarbejde med Kommunernes Landsforening (KL) og Danske Regioner, er ikke helt uden malurt i bægeret.

"Vi skal også tage fat på at digitalisere de store velfærdsområder. Her halter den nye strategi desværre," lyder skudsmålet fra ITB-direktøren.

Trods ifinansieringer på folkeskoleområdet med en halv milliard kroner til digitale læringsredskaber og app store i skolerne samt satsninger på sundhedsområdet med telemedicin i den syges eget hjem, ser ITB-direktøren rum for store forbedringer i brugen af velfærdsteknologi.

"Digitale løsninger kan frigøre hænder i det offentlige, som vi fremover får voldsom mangel på. Et kontrolbesøg af hjemmehjælperen, der bare skal tjekke, at den ældre har taget sin medicin. Det kan digitaliseres med en online videoløsning. Det frigør tid, som hjemmehjælperen kan bruge til bedre service på andre hjemmebesøg," hævder Morten Bangsgaard.

Går glip af otte milliarder
Han mener, at der i alt kan frigøres op mod otte milliarder kroner, hvis digitale effektiviseringer kan spare bare én time om ugen per offentlige medarbejder.

Og det mener han, er en realistisk målsætning, hvis politikerne ellers tør satse mere klarsigtet efter velfærdseffektiviseringerne. 

"Der mangler et mere klart fokus på nyudvikling og en gennemgribende forandring af måden, den offentlige sektor producerer velfærd på. Ellers får vi ikke udløst de effektiviseringer for milliarder. som teknologien kan hjælpe med, og som vi økonomisk har brug for," udtaler Morten Bangsgaard.

Læs også:
Regeringen: Alle danskere skal tvinges til computeren

Lækket strategi: Sådan bliver fremtidens offentlige it


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED-Data A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Business intelligence: Selvbetjening og automatisering styrker din BI-løsning

En ny generation af løsninger inden for business intelligence og analytics skaber helt nye muligheder for, at man kan anvende analyserne mere aktivt i dagligdagen til at styrke forretningen.

21. august 2018 | Læs mere


Content management: Optimér din digitale tilstedeværelse på tværs af platforme

Et velfungerende CMS-system er fundamentet under enhver organisations digitale tilstedeværelse. Med det rigtige CMS kan du øge effektiviteten, få bedre kontakt til dine kunder og medarbejdere og optimere mange processer. På dette formiddagsseminar får du præsenteret nogle af de bedste CMS-løsninger i markedet lige nu.

22. august 2018 | Læs mere


Infrastruktur – on premise, outsourcing eller cloud?

Det er vigtigere end nogensinde at have et stabilt, effektivt og sikkert it-driftsmiljø. Hør om de nyeste teknologier og løsninger. Hør også om de nyeste cloudløsninger der muliggør Infrastruktur as a Service (IaaS), samt mulighederne for outsourcing. På det gratis formiddagsseminar bliver du klædt på til at træffe de afgørende beslutninger om fremtidens infrastruktur i din virksomhed.

23. august 2018 | Læs mere

mest debaterede artikler

Premium
Udbetaling Danmark skal forhandle om mulig kompensation med Netcompany til efteråret
Interview: Inden årsskiftet står det klart, om Netcompany skal kompensere Udbetaling Danmark for de startvanskeligheder, der har været i forbindelse med det nye boligstøttesystem. "Jeg kan hverken be- eller afkræfte, at vi kommer til at bede om et pengebeløb fra Netcompany," lyder det fra Søren Eismark, underdirektør i ATP, som står bag Udbetaling Danmark.
Computerworld
Ny-opdaget malware blokerer programmer som forsøger at slette den: Særligt windows 10 er ramt
En ny type malware er blevet opfanget, der både overvåger din computer og generer falske reklameindtægter til bagmændende. Og så har den en forkærlighed for Windows 10.
CIO
Henrik Jeberg om at arbejde i Silicon Valley: "Er du dygtig nok får du tilbud der får en til at falde ned af stolen."
Henrik Jeberg bor i San Francisco og er direktør i Hampleton Partners, der rådgiver om opkøb med særligt fokus på teknologi. Hør ham fortælle om forskellen på Danmark og Silicon Valley - og om nogle af de vilde forhold der hersker i verdens ubestridte tech-hovedstad.
Job & Karriere
KMD opsagde tryghedsaftaler med medarbejderne få måneder før 300 medarbejdere blev outsourcet til IBM
KMD har i løbet af foråret opsagt to såkaldte tryghedsaftaler med en del af selskabets medarbejdere. Når aftalerne stopper ved udgangen af 2018, er de pågældende medarbejdere ikke længere berettiget til særlig godtgørelse. Det kan få konsekvenser, hvis IBM som forventet skærer i antallet af de 300 KMD-medarbejdere, som selskabet overtager.
White paper
Du slipper ikke … digitaliseringen rammer også dig og din virksomhed. Men gå ikke i panik, for de fundamentale færdigheder er (næsten) de samme som altid
Hvordan slipper industrivirksomheder i alle størrelser igennem det minefelt af markedskræfter, stadig mere krævende digitale kunder, konkurrencepres og digitale forventninger? Nøglen er at begynde med det fundamentale. Mennesker, smidige processer, digitalt lederskab og tilfredse kunder. Læs dette whitepaper fra Columbus med bidrag fra eksperter og få indsigt i relevant benchmarking. 24 sider på engelsk.