Direktør hos brancheforeningen IT-Branchen (ITB), Morten Bangsgaard, har den ene tommelfinger op for regeringens nye it-plan frem mod 2015, mens den anden tommelfinger peger nedad.

Regeringens it-plan er det rene sukker for it-branchen

Regeringens tvangsdigitalisering er ren sukker for brancheforeningen IT-Branchen (ITB). Foreningen sukker dog samtidig over, at et milliardpotentiale går fløjten på andre områder.

Læs også:
Regeringen: Alle danskere skal tvinges til computeren

Lækket strategi: Sådan bliver fremtidens offentlige it

Hos brancheforeningen IT-Branchen (ITB) er der både løftede arme og pegefingre, efter regeringen i fredags lancerede sin længe ventede fællesoffentlige digitaliseringsstrategi frem mod 2015.

Tvangsdigitaliseringen af borgerservice-centrene fremkalder ren champagne-jubel hos direktør Morten Bangsgaard hos ITB:

"Nu ser det ud til, at vi får vores ønsker opfyldt om konkrete mål for mindst 80 procent digitalisering på mange offentlige serviceområder," fortæller ITB-direktøren til Computerworld.

"Det er ren vækstmedicin for it-erhvervet. Strategien kan blive en katalysator for, at vi kan tiltrække investeringer og skabe eksport af nye it-løsninger," jubler Morten Bangsgaard videre.

Efterlyser mere velfærds-it
Men de rosende ord til regeringens it-strategi, der er indgået i samarbejde med Kommunernes Landsforening (KL) og Danske Regioner, er ikke helt uden malurt i bægeret.

"Vi skal også tage fat på at digitalisere de store velfærdsområder. Her halter den nye strategi desværre," lyder skudsmålet fra ITB-direktøren.

Trods ifinansieringer på folkeskoleområdet med en halv milliard kroner til digitale læringsredskaber og app store i skolerne samt satsninger på sundhedsområdet med telemedicin i den syges eget hjem, ser ITB-direktøren rum for store forbedringer i brugen af velfærdsteknologi.

"Digitale løsninger kan frigøre hænder i det offentlige, som vi fremover får voldsom mangel på. Et kontrolbesøg af hjemmehjælperen, der bare skal tjekke, at den ældre har taget sin medicin. Det kan digitaliseres med en online videoløsning. Det frigør tid, som hjemmehjælperen kan bruge til bedre service på andre hjemmebesøg," hævder Morten Bangsgaard.

Går glip af otte milliarder
Han mener, at der i alt kan frigøres op mod otte milliarder kroner, hvis digitale effektiviseringer kan spare bare én time om ugen per offentlige medarbejder.

Og det mener han, er en realistisk målsætning, hvis politikerne ellers tør satse mere klarsigtet efter velfærdseffektiviseringerne. 

"Der mangler et mere klart fokus på nyudvikling og en gennemgribende forandring af måden, den offentlige sektor producerer velfærd på. Ellers får vi ikke udløst de effektiviseringer for milliarder. som teknologien kan hjælpe med, og som vi økonomisk har brug for," udtaler Morten Bangsgaard.

Læs også:
Regeringen: Alle danskere skal tvinges til computeren

Lækket strategi: Sådan bliver fremtidens offentlige it


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Netcompany IT And Business Consulting A/S
Udvikling og salg af forretningssoftware, salg af hosting og konsulentydelser.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

23. januar 2018 | Læs mere


Få succes med customer experience

Fremtidens kunder skal vindes med den bedste kundeoplevelse. Vi sætter fokus på, hvordan I kommer i gang med at give bedre oplevelser til jeres kunder og brugere. Kom og hør om forretningsmodeller, centrale begreber og værktøjer som brugervenlighed, brugerrejser, betalingsløsninger og alle de andre centrale områder, som du forventes at have styr på, når kunderne skal sikres den nødvendige 5-stjernede oplevelse.

25. januar 2018 | Læs mere


It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

30. januar 2018 | Læs mere


Computerworld
Med ny iOS-opdatering vil du selv kunne slå udskældt batterifunktion fra på din iPhone
Apple har sænket ydeevnen på ældre iPhones for at få batteriet til at holde længere, men nu fortæller Tim Cook, at du i fremtiden selv kan slå funktionen fra.
CIO
Vestas’ CIO stopper: Torben Bonde trækker sig efter 19 år på posten
Interview: Torben Bonde har været CIO i Vestas i de seneste 19 år og har været øverste chef for mange hundrede it-medarbejdere i en global it-organisation, men nu er det slut. Her fortæller Torben Bonde om fremtidsplanerne.
Comon
LG stopper al udvikling af LG G7: Begynder helt forfra få måneder før lancering
Ifølge et velanset koreansk investormedie har LG’s CEO beordret fuld stop på udviklingen af LG G7 og starte forfra
Job & Karriere
Dansk it-virksomhed indførte fire-dages arbejdsuge: I dag er sygefraværet rekord-lavt og direktøren har tabt sig 13 kilo
Interview: Great Place To Work kategori-vinderen IIH Nordic har indført en fire-dages arbejdsuge og taget et opgør med forstyrrende storrums-kontorer og en frustrerende mailkultur. I dag er medarbejderne gladere end nogensinde før.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.