Direktør hos brancheforeningen IT-Branchen (ITB), Morten Bangsgaard, har den ene tommelfinger op for regeringens nye it-plan frem mod 2015, mens den anden tommelfinger peger nedad.

Regeringens it-plan er det rene sukker for it-branchen

Regeringens tvangsdigitalisering er ren sukker for brancheforeningen IT-Branchen (ITB). Foreningen sukker dog samtidig over, at et milliardpotentiale går fløjten på andre områder.

Læs også:
Regeringen: Alle danskere skal tvinges til computeren

Lækket strategi: Sådan bliver fremtidens offentlige it

Hos brancheforeningen IT-Branchen (ITB) er der både løftede arme og pegefingre, efter regeringen i fredags lancerede sin længe ventede fællesoffentlige digitaliseringsstrategi frem mod 2015.

Tvangsdigitaliseringen af borgerservice-centrene fremkalder ren champagne-jubel hos direktør Morten Bangsgaard hos ITB:

"Nu ser det ud til, at vi får vores ønsker opfyldt om konkrete mål for mindst 80 procent digitalisering på mange offentlige serviceområder," fortæller ITB-direktøren til Computerworld.

"Det er ren vækstmedicin for it-erhvervet. Strategien kan blive en katalysator for, at vi kan tiltrække investeringer og skabe eksport af nye it-løsninger," jubler Morten Bangsgaard videre.

Efterlyser mere velfærds-it
Men de rosende ord til regeringens it-strategi, der er indgået i samarbejde med Kommunernes Landsforening (KL) og Danske Regioner, er ikke helt uden malurt i bægeret.

"Vi skal også tage fat på at digitalisere de store velfærdsområder. Her halter den nye strategi desværre," lyder skudsmålet fra ITB-direktøren.

Trods ifinansieringer på folkeskoleområdet med en halv milliard kroner til digitale læringsredskaber og app store i skolerne samt satsninger på sundhedsområdet med telemedicin i den syges eget hjem, ser ITB-direktøren rum for store forbedringer i brugen af velfærdsteknologi.

"Digitale løsninger kan frigøre hænder i det offentlige, som vi fremover får voldsom mangel på. Et kontrolbesøg af hjemmehjælperen, der bare skal tjekke, at den ældre har taget sin medicin. Det kan digitaliseres med en online videoløsning. Det frigør tid, som hjemmehjælperen kan bruge til bedre service på andre hjemmebesøg," hævder Morten Bangsgaard.

Går glip af otte milliarder
Han mener, at der i alt kan frigøres op mod otte milliarder kroner, hvis digitale effektiviseringer kan spare bare én time om ugen per offentlige medarbejder.

Og det mener han, er en realistisk målsætning, hvis politikerne ellers tør satse mere klarsigtet efter velfærdseffektiviseringerne. 

"Der mangler et mere klart fokus på nyudvikling og en gennemgribende forandring af måden, den offentlige sektor producerer velfærd på. Ellers får vi ikke udløst de effektiviseringer for milliarder. som teknologien kan hjælpe med, og som vi økonomisk har brug for," udtaler Morten Bangsgaard.

Læs også:
Regeringen: Alle danskere skal tvinges til computeren

Lækket strategi: Sådan bliver fremtidens offentlige it


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Internet of Things er klar til næste fase: Forretning, teknologi og sikkerhed

Der er blevet talt og skrevet meget om Internet of Things i de senere år. Internet of Things bevæger sig nu ind i en ny fase, hvor løsningerne og anvendelsesmulighederne stiger hastigt i antal samtidig med, at det egentlige potentiale er klar til at blive indfriet. Vi sætter fokus på forretningsmulighederne og på hvordan I kan komme igang samt på udfordringer med sikkerhed, privacy og it-drift.

24. april 2018 | Læs mere


Basware Connect 2018

Kigger du efter nye måder at fremtidssikre og vækste din virksomhed på? Udnytter du den eksplosion af data, som digitaliseringen har ført med sig? Virksomheder der gør brug af data mining, kunstig intelligens og er drevet af data analyse kan bedre forstå deres kunder og deres produkter - og dermed øge deres konkurrencemæssige fordele. Allerede nu er der nemlig masser af muligheder for at automatisere sine indkøbs- og betalingsprocesser og få adgang til data, der bør danne grundlaget for strategien.

25. april 2018 | Læs mere


Digitaliseringskrav, ledelse og fremtidens kommunikationsudfordringer

Hør om håndteringen af digitaliseringskrav, ledelsesudfordringer og effektiv kommunikation og få en smagsprøve på IDG Kurser og Computerworlds nye lederuddannelse til dig som er CIO, IT-chef og/eller digital-leder: It Executive Masterclass.

25. april 2018 | Læs mere

mest debaterede artikler

Premium
Dansk it-firma har kæmpe udfordring - skal ansætte 80 medarbejdere på et år: "Det er en kæmpe udfordring - vi leder specifikt efter de bedste folk"
Interview: Peakon skal i løbet af et år gå fra at være i underkanten af 100 medarbejdere til op imod 180 ansatte fordelt på tre forskellige kontinenter. Selskabet vil hyre "fra den øverste hylde" men er ikke lønførende og skal primært rekruttere fra en branche, der mangler arbejdskraft: "Der er ingen tvivl om, at det er en kæmpe udfordring, at skulle hyre så mange folk," siger direktør Kasper Hulthin.
Computerworld
Få mere fra hånden med det nye Gmail: Her er de første billeder af Googles nye mail-satsning
Google vil gøre Gmail enklere og mere produktiv i de kommende uger. Se hvordan det nye Gmail tager sig ud her.
CIO
Allersidste opdatering på vej: Om en uge er det slut med stor-version af Windows 10 - skynd dig at opdatere
Om en uge er det slut for altid med den første store udgave af Windows 10, som Microsoft efter 29 måneder ikke længere vil supportere.
Job & Karriere
Klassiske brokere af it-konsulenter står over for kæmpe udfordring - forretningsmodellen er under pres
Klumme: Eksterne konsulenter er populære og en god løsning i en branche i vækst. Men selve forretningsmodellen bag it-konsulenterne er under alvorligt pres.
White paper
Står din infrastruktur i vejen for virksomhedens udvikling? … her er de 10 vigtigste overvejelser
Oplever du, at din virksomheds it-infrastruktur er en stopklods for udviklingen af forretningen, digitalisering og konkurrencekraft? Måske er svaret hyperkonvergeret infrastruktur, hvor software og hardware smelter sammen i én konkurrencedygtig enhed, som er nem at administrere. Men der er 10 meget vigtige overvejelser at gøre sig, før man vælger en løsning. Læs dette whitepaper fra Lenovo og bliv klædt bedre på til at vælge rigtigt. 10 Key Considerations for Selecting Hyper-Converged Infrastructure - What to Know Before You Choose a Solution, Lenovo, 18 sider på engelsk.