Mathiesens kamp mod muren

Som inkarneret marathon-løber er 2M Invests grundlægger og administrerende direktør Michael Mathiesen vant til lidt af hvert, men efter selskabets kollaps i weekenden er han kommet på sin hidtil vanskeligste opgave.

2M Invests grundlægger og administrerende direktør, 43-årige Michael Mathiesen, kæmper i disse timer sit livs kamp for at redde det nødlidende ventureselskab 2M Invest fra den totale nedtur.

Efter noget, der ligner et katastrofeår med den ene nedjustering efter den anden, kulminerede krisen i weekenden, da bankerne besluttede at trække stikket ud for den respirator, der har holdt 2M Invest i live gennem foråret.

Fyringen af alle 13 medarbejdere og aflysningen af kapitaludvidelsen på 150 millioner kroner fik prompte aktiekursen til at styrtdykke på Københavns Fondsbørs, og dermed truer den totale nedtur for en af Danmarks mest respekterede og vellidte IT-personligheder.

Ukuelig optimist

Via sit formandskab for IT-Brancheforeningens hovedbestyrelse, som han tiltrådte i marts 2000, og medlemskabet af regeringens IT-kreds har Mathiesen sat sit præg på den danske IT-branche i form af en aldrig svigtende flid og optimisme.

For optimistisk, mener nogle, men arbejdsomheden kan man ikke tage fra ham. Ofte starter hans arbejdsdag på kontoret i 2M Invest med møder klokken seks om morgenen og slutter først tæt på midnat.

Med to-tre forretningsrejser hver uge i perioder har der været nok at se til for forretningsmanden Mathiesen,
der privat har fire børn og er gift med Annette.

Han er uddannet på Niels Brock og har tidligere - før 2M Invest så dagens lys i 1992 - grundlagt flere firmaer. I syv år - fra 1985 - 1992 - var han administrerende direktør for Dataco, et firma som han også selv lagde grundstenen til.

Når han ikke arbejder, er Michael Mathiesen en ivrig marathonløber med tre en halv time som bedste resultat hidtil.

Det har her til formiddag ikke været muligt at træffe Michael Mathiesen selv for en kommentar til situationen i 2M Invest. Ifølge underdirektør Lynge Blak ?hænger følelserne uden på tøjet?, og ledelsen kæmper desperat for at undgå en betalingsstandsning.

- Jeg har kun positivt at sige om Michael Mathiesen. Alle, der kender ham, ved, at han ikke er noget slet menneske, men jeg ved, at han ikke vil bryde sig om, at jeg kommer med en masse superlativer samtidig med, at folk har tabt penge på deres investeringer i 2M Invest. Det er ikke hans stil, er det eneste Lynge Blak vil sige om sin chef.


Vil du vide mere om 2M Invest?
NewsScanner overvåger 300+ medier
Prøv gratis i 30 dage.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere