Oracle Danmark fyrer 25

IT-virksomheden Oracle sagde tirsdag farvel til 25 ud af selskabets 375 medarbejdere i Danmark. Hovedårsagen til fyringerne er, at markedet mod forventning stadig er meget vanskeligt.

Den amerikanskejede softwarevirksomhed Oracle Danmark i Ballerup har tirsdag opsagt 25 medarbejdere indenfor salg og konsulentydelser. Dermed har virksomheden 350 ansatte tilbage i Danmark.

Tirsdagens fyringer bekræftes af administrerende direktør Peter Perregaard, der oplyser, at de fyrede er blevet fritstillet, ligesom selskabet vil hjælpe dem med at finde et nyt arbejde.

Afskedigelser nødvendige

- Det her var desværre nødvendigt både på kort og lang sigt. Så sent som i maj troede vi, at nedturen ville vende, men vi må konstatere, at vores kunder stadig er meget lang tid om at træffe beslutning om nye investeringer, siger Peter Perregaard.

Hidtil har det været selskabets strategi at fastholde medarbejdernes kapacitet, men nu strammer økonomien så meget til, at der ikke længere er arbejde til dem, forklarer han.

- På sigt tror jeg ikke, at vi har brug for at være så mange i Oracle Danmark, som vi er i dag, men jeg tror omvendt ikke, at der skal fyres flere i den kommende tid.

Ifølge Peter Perregaard har Oracle Danmark i dag skrevet til alle selskabets partnere og informeret dem om de fyrede medarbejderes kvalifikationer.

- Vi er allerede blevet kontaktet af nogle, der har brug for udviklere. Derudover har vi hyret et konsulentfirma til at hjælpe dem med at få et nyt arbejde.

Fortsat vækst

Oracle Danmark fremlægger årsregnskab til november, og det vil ifølge Peter Perregaard vise en svagt stigende omsætning og et "noget" stigende overskud.

- Vi havde planlagt at vokse mere, så i det lys er det ikke tilfredsstillende. Men markedssituationen taget i betragtning er det vel til et 8-tal, siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere