Nyhedstjeneste udsender dybe links fra Schweiz

En ny nyhedssøgetjeneste, WiseEye, afsøger online nyhedskilder i Danmark, Schweiz, Tyskland, USA og Singapore og linker dybt til dem fra Schweiz. Danske Dagblades Forening håber på at stoppe selskabet gennem dialog.

En ny søgemaskine, der tilbyder dybe links til danske avisers onlinetjenester, har slået sig ned i Schweiz. WiseEye er startet af danskeren Tom Pedersen.

WiseEye tilbyder stort set samme funktionalitet som Newsbooster, som Danske Dagblades Forening (DDF) for nylig fik nedlagt fogedforbud mod, så Newsbooster foreløbig måtte ophøre med at linke dybt til de danske avisers internetartikler.

Da WiseEye ligger i Schweiz, gælder det danske fogedforbud ikke.

- Det er ikke for at unddrage os den danske lovgivning, at vi ligger i Schweiz. Jeg har selv boet i landet i fem år, og virksomheden drives fra min hjemadresse, forklarer stifter Tom Pedersen, WiseEye.

- Men selvfølgelig er der nogle juridiske fordele ved det, tilføjer han.

DDF tager udsigten til en ny tjeneste, der linker dybt til medlemmernes sites, helt roligt. Foreningen håber på at kunne tale sig til rette med WiseEye.

- Vi vil undersøge, hvad det er for tjenester, som WiseEye tilbyder. Dernæst vil vi tage kontakt til firmaet med henblik på at få dem til at overholde dansk retspraksis på området, siger jurist i DDF, Holger Rosendal.

Tom Pedersen fastslår, at WiseEye vil fortsætte med de dybe links.

- Vi har ingen planer om at stoppe, men vi går gerne i dialog med DDF. Min personlige holdning er, at det ikke er ulovligt at linke dybt. Vi stjæler jo ikke indholdet, men tilbyder et blot et link til de artikler, som vores brugere efterspørger, forklarer han.

Tom Pedersen mener, at links er en del af internettets natur.

- En af de ting, der netop har gjort internettet stort, er de mange links på kryds og tværs. Det, vi tilbyder, er jo ikke forskelligt fra det, som de store søgemaskiner tilbyder. Der er ingen, der har anfægtet søgemaskinernes ret til linke dybt, siger han.

Holger Rosendal fra DDF vil ikke afvise, at et sagsanlæg kan komme på tale, hvis det viser sig umuligt at ordne problemet med dybe links igennem en dialog med WiseEye.

WiseEye

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
RPA og software-robotter: Businesscase og teknologi

Robot process automation - RPA - har i det seneste års tid for alvor fået et gennembrud i både virksomheder, organisationer og (ikke mindst) i den offentlige sektor, hvor både kommuner, styrelser og andre institutioner har taget de små software-robotter til sig.

23. september 2020 | Læs mere


"One Minute Workflow" til ad hoc-opgaver

De seneste mange måneder har givet os alle en helt ny opfattelse af arbejdspladsen. Fjernarbejde forventes at blive en del af den nye hverdag, som vi alle kigger ind i. Det har været en øjenåbner for mange, men det har også givet os vigtig læring - hvordan sikrer du, at dine medarbejdere har samme muligheder og kan opretholde effektiviteten, også når de ikke arbejder på kontoret?

23. september 2020 | Læs mere


Digitalt seminar: Styrk økonomistyringen i en krisetid med AI og robotter

Det stiller store krav til virksomhedens økonomistyring. Blandt andet fordi det er blevet sværere end nogensinde at tage bestik af virksomhedens økonomi, konkurrence- og driftssituation på selv den korte bane. Få inspiration til at komme i gang med at styrke økonomistyringen med AI og ML på grundlag af konkrete input og erfaringer.

24. september 2020 | Læs mere


Computerworld
Så kom der pris og dato på de nye PlayStation 5-modeller
Sony slipper de nye PlayStation 5 konsoller løs blot halvanden uge efter lanceringen af Microsofts Xbox-kollektion.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Få overblikket: Her er Gartners vurdering af 16 førende CRM-leverandører
Den teknologiske udvikling skaber pt. en massiv omstilling inden for kundeservice. Samtidig muliggør teknologien også en konsolidering, som igen stiller nye krav til moderne CRM-systemer. Især kunstig intelligens og muligheden for digitale kanaler står højt på kundernes liste. I dette whitepaper kan du derfor læse om analysevirksomheden Gartners research af 16 leverandører inden for CRM og dermed få et overblik over det stadigt mere komplekse landskab.