Nyhedstjeneste udsender dybe links fra Schweiz

En ny nyhedssøgetjeneste, WiseEye, afsøger online nyhedskilder i Danmark, Schweiz, Tyskland, USA og Singapore og linker dybt til dem fra Schweiz. Danske Dagblades Forening håber på at stoppe selskabet gennem dialog.

En ny søgemaskine, der tilbyder dybe links til danske avisers onlinetjenester, har slået sig ned i Schweiz. WiseEye er startet af danskeren Tom Pedersen.

WiseEye tilbyder stort set samme funktionalitet som Newsbooster, som Danske Dagblades Forening (DDF) for nylig fik nedlagt fogedforbud mod, så Newsbooster foreløbig måtte ophøre med at linke dybt til de danske avisers internetartikler.

Da WiseEye ligger i Schweiz, gælder det danske fogedforbud ikke.

- Det er ikke for at unddrage os den danske lovgivning, at vi ligger i Schweiz. Jeg har selv boet i landet i fem år, og virksomheden drives fra min hjemadresse, forklarer stifter Tom Pedersen, WiseEye.

- Men selvfølgelig er der nogle juridiske fordele ved det, tilføjer han.

DDF tager udsigten til en ny tjeneste, der linker dybt til medlemmernes sites, helt roligt. Foreningen håber på at kunne tale sig til rette med WiseEye.

- Vi vil undersøge, hvad det er for tjenester, som WiseEye tilbyder. Dernæst vil vi tage kontakt til firmaet med henblik på at få dem til at overholde dansk retspraksis på området, siger jurist i DDF, Holger Rosendal.

Tom Pedersen fastslår, at WiseEye vil fortsætte med de dybe links.

- Vi har ingen planer om at stoppe, men vi går gerne i dialog med DDF. Min personlige holdning er, at det ikke er ulovligt at linke dybt. Vi stjæler jo ikke indholdet, men tilbyder et blot et link til de artikler, som vores brugere efterspørger, forklarer han.

Tom Pedersen mener, at links er en del af internettets natur.

- En af de ting, der netop har gjort internettet stort, er de mange links på kryds og tværs. Det, vi tilbyder, er jo ikke forskelligt fra det, som de store søgemaskiner tilbyder. Der er ingen, der har anfægtet søgemaskinernes ret til linke dybt, siger han.

Holger Rosendal fra DDF vil ikke afvise, at et sagsanlæg kan komme på tale, hvis det viser sig umuligt at ordne problemet med dybe links igennem en dialog med WiseEye.

WiseEye




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere