Podcast:Her er de nye (dyre) iPads og den nye Surface Laptop - men kan manglen på chips drille?

Nyhedstjeneste udsender dybe links fra Schweiz

En ny nyhedssøgetjeneste, WiseEye, afsøger online nyhedskilder i Danmark, Schweiz, Tyskland, USA og Singapore og linker dybt til dem fra Schweiz. Danske Dagblades Forening håber på at stoppe selskabet gennem dialog.

En ny søgemaskine, der tilbyder dybe links til danske avisers onlinetjenester, har slået sig ned i Schweiz. WiseEye er startet af danskeren Tom Pedersen.

WiseEye tilbyder stort set samme funktionalitet som Newsbooster, som Danske Dagblades Forening (DDF) for nylig fik nedlagt fogedforbud mod, så Newsbooster foreløbig måtte ophøre med at linke dybt til de danske avisers internetartikler.

Da WiseEye ligger i Schweiz, gælder det danske fogedforbud ikke.

- Det er ikke for at unddrage os den danske lovgivning, at vi ligger i Schweiz. Jeg har selv boet i landet i fem år, og virksomheden drives fra min hjemadresse, forklarer stifter Tom Pedersen, WiseEye.

- Men selvfølgelig er der nogle juridiske fordele ved det, tilføjer han.

DDF tager udsigten til en ny tjeneste, der linker dybt til medlemmernes sites, helt roligt. Foreningen håber på at kunne tale sig til rette med WiseEye.

- Vi vil undersøge, hvad det er for tjenester, som WiseEye tilbyder. Dernæst vil vi tage kontakt til firmaet med henblik på at få dem til at overholde dansk retspraksis på området, siger jurist i DDF, Holger Rosendal.

Tom Pedersen fastslår, at WiseEye vil fortsætte med de dybe links.

- Vi har ingen planer om at stoppe, men vi går gerne i dialog med DDF. Min personlige holdning er, at det ikke er ulovligt at linke dybt. Vi stjæler jo ikke indholdet, men tilbyder et blot et link til de artikler, som vores brugere efterspørger, forklarer han.

Tom Pedersen mener, at links er en del af internettets natur.

- En af de ting, der netop har gjort internettet stort, er de mange links på kryds og tværs. Det, vi tilbyder, er jo ikke forskelligt fra det, som de store søgemaskiner tilbyder. Der er ingen, der har anfægtet søgemaskinernes ret til linke dybt, siger han.

Holger Rosendal fra DDF vil ikke afvise, at et sagsanlæg kan komme på tale, hvis det viser sig umuligt at ordne problemet med dybe links igennem en dialog med WiseEye.

WiseEye

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


IT Security 2021

Strategic IT Security 2021 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

22. april 2021 | Læs mere


Premium
Efter vanskeligt år jagter aarhusianske Mjølner nu tocifrede vækstrater: Vil for alvor indtage Sjælland - her er planen
Interview: Efter et corona-plaget år er aarhusianske Mjølner Informatics nu klar til at trykke på speederen. Topchef Brian Gottorp Jeppesen forventer tocifrede vækstrater, der især skal hentes fra det sjællandske marked. Se hans plan for 2021 her.
Computerworld
Næste uge går det løs: Apple inviterer til event på utraditionel vis
Apples store event i næste uge blev afsløret af Siri før tid. Få overblik over, hvad Apple ventes af løfte sløret for.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.