Tiscali dropper dansk web-satsning

Den europæiske internetudbyder Tiscali har lukket sin nyhedsovervågning og skilt sig af med sit websted om film i forbindelse med fyringen af halvdelen af det danske personale. Samtidig har moderselskabet eftergivet gæld på 303 millioner kroner, som det danske selskab skyldte.

Tiscali har droppet sin satsning på at udbyde indholdstjenester på internet til sine kunder. Det er sket i forbindelse med den fyringsrunde, som selskabet for nylig var igennem, hvor selskabet fyrede 110 af sine 223 medarbejdere.

Mellem de fyrede var 10 af de 12 medarbejdere, der arbejdede med Tiscalis World Radar-nyhedstjeneste.

Tjenesten er i dag lukket, og Tiscali henviser i stedet til pressebureauet Infopaq, som leverede mange af artiklerne.

Blandt de fyrede er chefen for Tiscalis websatsning, Claus Sølvsteen, som byggede Politikens oprindelige onlinesatsning, Polonline, op, inden han skiftede til internetudbyderen Tiscali.

Skiller sig af med filmsitet Scope

Også Tiscalis satsning på film, webstedet Scope, ryger ud af selskabet.

Det er ikke lukket, men ifølge Computerworld Onlines oplysninger har Tiscali tænkt sig at skille sig af med det.

De Tiscali-medarbejdere, der arbejdede med Scope, satser nu på selv at overtage webstedet, erfarer Computerworld Online.

Tiscali havde i forvejen bebudet over for medarbejderne, at forretningsområder risikerede at blive lukket.

I dag er det kun ansatte i det hollandske moderselskab, som må udtale sig til pressen.

Forespurgt af Computerworld Online oplyser informationschef i det hollandske moderselskab, Margeret van Kempen, at hun ikke ved noget om World Radar.

Derudover vil hun kun sige, at Tiscalis danske organisation er "blevet strømlinet for at gøre den mere profitabel".

Beholder mobilselskab

Tiscali har dog besluttet at opretholde sit mobilselskab, som medarbejderne ellers anså for oplagt at lukke.

Ifølge IT- og Telestyrelsen er det nemlig kun lykkedes internetudbyderen at vinde 31.000 kunder, mens Telmore, som benytter omtrent samme koncept, har godt 130.000 kunder.

Tiscalis medarbejdere var en overgang i oprør mod ledelsen, som blandt andet nægtede at forhandle om vilkårene for fratrædelserne og ikke havde tænkt sig at fritstille de fyrede.

Det endte dog med, at omkring halvdelen med en fyreseddel blev fritstillet. Resten har fået lov til at slippe for at gå på arbejde i opsigelsesperioden, efterhånden som de overstår deres overleveringer til de tilbageværende kolleger.

Eftergiver dansk gæld på 303 millioner kroner

Tiscali har på ingen måde opgivet troen på sit danske datterselskab.

Den italienske internetudbyder har netop slået en streg over 303 millioner kroner, som det danske datterselskab skyldte. Dermed slipper det danske selskab for at blive presset af gældsbyrde til moderselskabet. Margeret van Kempen afviser at kommentere, hvad der ligger til grund for den sløjfede gæld.

Tiscali har haft massive tab i Danmark, lige siden selskabet købte konkurrenten World Online og dermed overtog det danske selskab, som byggede på Image Scandinavia, som Frank Rasmussen, der i dag står bag Telmore, byggede op fra grunden.

Alene de to seneste år har Tiscali tabt 477 millioner kroner herhjemme.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere