Artikel top billede

Skat raser over CSC: Vil have alt tjekket igennem igen

Skatteministeriet pudser nu uvildige, eksterne eksperter på CSC. De skal kontrollere kvalitet efter endnu en forsinkelse hos it-giganten.

Skat vil nu lade uvildige eksperter gå kodearbejdet på it-systemerne fra CSC efter i sømmene.
 
Det fortæller Jesper Skovhus Poulsen, der er koncerndirektør i Skatteministeriet. 
 
Dermed er det ikke kun Kammeradvokaten, som Skat nu pudser på CSC for at få styr på leverancerne fra CSC, efter at endnu en forsinkelse fra it-giganten har tvunget Skat til at udsætte det digitalt motorregister igen.
 
Forsinkelsen betyder, at det multiforsinkede motorsystem tidligst i 2012 kan lette arbejdet for forsikringsselskaber, bilforhandlere og Skats egne afdelinger, når køretøjer skal om- eller indregistreres. 
 
"Inden vi melder en ny dato ud, vil vi få nogen til at hjælpe os med at tjekke realismen i det, der foreligger nu fra CSC," siger Jesper Skovhus Poulsen. 
 
Hvem, der præcist skal kontrollere CSC's leverancer, kan koncerndirektøren ikke oplyse.

Men der bliver tale om uvildige eksperter, som skal hjælpe Skat med at sikre kvaliteten og tidsplanen fra CSC. Der er tale om et udenlandsk firma, som er eksperter i at kvalitetsteste denne type af it-projekter, fortæller han.  
 
Dermed udsætter Skat it-giganten for et såkaldt eksternt review, som er en kontrol-funktion som Skat ikke hidtil har benyttet. 
 
"Vi vil sende nogle uafhængige eksperter ind og kigge CSC over skulderen," siger Jesper Skovhus Poulsen.
 
Ifølge Jesper Skovhus Poulsen er brugen af Kammeradvokaten og de uvildige eksperter en mulighed, som er indeholdt i kontrakterne med CSC.
 
"Vi er nået til et punkt, hvor vi benytter alt, hvad der er i kontrakterne, for at finde ud af hvad, der er op og ned i alt det her," siger Jesper Skovhus Poulsen.
 
"Vi har til opgave at administrere skatteydernes penge. Og derfor er vi selvfølgelig nødt til at sikre, at vi bruger kontrakterne, som de er skrevet og tænkt," siger koncerndirektøren.
 
Computerworld har forsøgt at få en kommentar fra CSC til den nye forsinkelse af Skats motorregistrerings-system. Men det er endnu ikke lykkedes.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere