Derfor vinder it valget - uanset rødt eller blåt flertal

It-brancheforening er sikker på, at it kommer til at fylde meget for en kommende regering uanset dens farve og sammensætning.

Indtil nu har it stort set ikke fyldt noget i valgkampen. Men med statsministerens offensiv om et nyt ministerium med fokus på it, rykker emnet ind på dagsordenen.

Og i sidste ende vil it fylde markant i et regeringsgrundlag - uanset vinderen af valget.

"Både regeringen, S-SF og De Radikale har et højt ambitionsniveau for digitaliseringen - ikke bare af den offentlige sektor, men også af virksomhederne, hvor vi fortsat har et betydeligt produktivitetsefterslæb," siger direktør Tom Togsverd fra it-brancheforeningen ITEK under Dansk Industri.

"Derfor er jeg overbevist om, at vi vil se et markant digitaliseringsafsnit i et kommende regeringsgrundlag - uanset valgets udfald," siger han.

ITEK-direktøren mener ikke, at it- og teknologi har fyldt meget i valgkampen indtil nu.

Derimod så vi et stærkt teknologi-indhold i de 2020-planer, som regeringen og oppositionspartierne fremlagde i juni måned, forklarer han.

Roser Løkkes nye idé
Samtidig roser ITEK under Danske Industri statsminister Lars Løkke Rasmussens forslag om nyt ministerium.

"Jeg synes, at Las Løkkes idé om et moderniserings-ministerium, der får ansvar for den fortsatte digitalisering i den offentlige sektor, er en rigtigt god idé," fortæller Tom Togsverd.

Han har personligt haft det håb, at Finansministeriet påtog sig den opgave at "pushe digitaliseringen frem".

"Men vores dagsorden drukner let i de mange andre emner, som et finansministerium skal varetage. Derfor er det en god idé at dedikere én minister til opgaven og så sikre opbakning fra chefen til, at der kommer handling bag ordene," siger Tom Togsverd.

Han mener ikke, at det udelukker, at it-erhvervets minister fortsat er videnskabsministeren.

"ITEK var selv med til at forslå etableringen af et ministerium for videnskab, teknologi og udvikling op til regeringsskiftet i 2001, og kombinationen af it-, forsknings- og innovationspolitik har været en meget succesfuld cocktail," mener Tom Togsverd.

Derfor håber han, at vi får det bedste af to verdener:

"En moderniseringsminister, der sætter turbo på offentlig digitalisering, og en videnskabsminister, der fortsat er minister for it i hele samfundet, herunder rammevilkårene for itek-erhvervet," lyder det fra Tom Togsverd.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.