Artikel top billede

It-branchen: Her er vores krav til Helle Thorning

Allerede inden for de første 100 dage skal Helle Thorning-Schmidt nå en række konkrete it-mål, lyder det fra it-branchen.

Ingen vaklen og slinger i valsen. Nu skal den nye regering sætte skub i it-udviklingen.

It-brancheforeningerne har konkrete ønsker til Helle Thorning-Schmidt og co, der skal indfries allerede inden for 100 dage.

Morten Bangsgaard (direktør for IT-Branchen), har IT-Branchen konkrete krav til en kommende regering, der gerne skal være på plads om 100 dage?

"Som udgangspunkt skal en kommende regering opprioritere IKT-industrien og betragte dem som et betydeligt bidrag til at skabe vækst i Danmark. Det er forudsætningen for succes."

"Derudover har vi fem krav til, hvad der skal være på plads om 100 dage," siger Morten Bangsgaard.

"Vi skal have den digitale dagsorden helt op på regeringsagendaen, hvilket gerne skal udmunde i bedre rammevilkår for it-industrien. Fokus skal være på det potentiale, der ligger i små og mellemstore it-virksomheder.

For det andet skal teleselskaberne have bedre mulighed for at give bedre service og bedre priser til forbrugerne."

Også på udbudssiden skal der ifølge IT-Branchen strammes op.

"Vi skal have langt smidigere udbudsregler for de 14,5 milliarder kroner, som det offentlige bruger på it-indkøb, kommer til større gavn.

Problemet er, at den måde som it-udbud anvendes på i dag ikke har nogle vindere. Med en smidigere struktur, der tager mere hensyn til indholdet i løsningerne og ikke kun prisen, kan gevinsterne blive langt større. En it-løsning skal defineres af prisen alene.

Sidst, men ikke mindst, skal vi have udnyttet det eksportpotentiale, der er inden for green tech og velfærdsteknologi," mener Morten Bangsgaard.

ITEK: Fremlæg konkret plan inden 100 dage
ITEK under Dansk Industri forventer, at Helle Thorning-Schmidt fremlægger en konkret og omfattende plan for det digitale Danmark inden 100 dage.

"Regeringen bør inden 100 dage - og som led i sine vækstinitiativer - præsentere en sammenhængende og ambitiøs digital dagsorden for Danmark," siger direktør Tom Togsverd fra ITEK.  

For at skabe vækst skal der investeres i de løsninger, der her og nu øger aktiviteten i samfundet, understreger han.

Alene it-erhvervet omsatte for 220 milliarder kroner i 2010, hvoraf eksporten udgjorde 80 milliarder kroner.

Samtidig er 90.000 medarbejdere beskæftiget i it-erhvervet, påpeger ITEK-direktøren.

Derfor bør regeringens plan som minimum indeholde konkrete initiativer på følgende områder:

1) Digitalisering af den offentlige sektor

Regeringen bør formulere en ny fælles offentlig digitaliseringsstrategi i samarbejde med kommuner og regioner.

"Tempoet i digitaliseringen bør sættes op ved at give kommuner og regioner mere fleksible økonomiske rammer, således at rentable investeringer i ny teknologi kan gennemføres uden om anlægsloft og deponeringsregler," mener ITEK.

2) It i folkeskolen

Regeringen bør gennemføre en ambitiøs handlingsplan for it i folkeskolen i samarbejde med skoleledere, lærere og kommuner.

"Elementerne bør være en styrket, markedsdrevet udvikling af digitale læremidler samt en særlig indsats over for lærerne, herunder efteruddannelse og inspirationskorps," lyder kravet.

3) Enklere udbudsregler og innovative indkøb

Regeringen bør forenkle den hidtidige udbudspraksis, således at det bliver lettere at være leverandør til det offentlige.

"Det skal være muligt at udvikle nye løsninger i samarbejde mellem kunde og leverandør og således, at udvikleren også kan deltage i den første efterfølgende leverance," understeger ITEK.

4) Højhastighedspulje på finansloven

Regeringen bør afsætte det provenu, der kommer ind ved den kommende auktion over 800 MHz-frekvenser til mobiltelefoni, til en højhastighedspulje på 150-200 mio. kr. om året i de næste fire-fem år, i stil med UMTS-midlerne.

"Midlerne fra højhastighedspuljen skal anvendes til at udvikle nye services og indhold, hvor også virksomhederne kan søge, og hvor tidsperspektivet kan være op til to års fortsat udvikling. Anvendelsesområderne kan være velfærd, undervisning, kultur og energistyring," foreslår ITEK.




IT-JOB

InCommodities A/S

Senior Portfolio Manager

Dynamicweb Software A/S

Tech Team Lead

Netcompany A/S

IT Consultant
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere