Aston bliver rendyrket Microsoft-hus

Aston Group sælger sin SAP-division og sin rådgivningsvirksomhed, Promentor. Dermed får hovedejeren, Nordea, betalt noget af sit tilgodehavende på 300 millioner kroner tilbage. Aston vil fremover koncentrere sig om at levere Microsofts ERP-systemer, Navision og Great Plains.

Aston Group vil fremover alene satse på at levere Microsofts ERP-systemer, Navision og Great Plains. Derfor sælger virksomheden sine to divisioner, der ikke passer ind i den strategi.

Det drejer sig først og fremmest om SAP-divisionen. Den har en omsætning på 1.120 millioner kroner og beskæftiger 110 medarbejdere, som køberen, Mærsk Data, nu overtager.

De to parter ønsker ikke at offentliggøre prisen for selskabet, men ifølge Astons administrerende direktør, Mogens Elsberg, har SAP-divisionen været "en givtig forretning". Dermed indikerer han, at den også har været en pæn sjat penge værd.

Promentor skåret ned

Det samme gælder ikke for Aston Groups konsulentforretning, Promentor. Det selskab er også ved at blive solgt, og Mogens Elsberg forventer at offentliggøre navnet på køberen i løbet af november. I dag vil han kun sige, at køberen er "en international virksomhed".

Promentor har i dag 65 ansatte og en omsætning på 62 millioner kroner. For bare et år siden var der 100 medarbejdere, og afskedigelserne har ifølge Mogens Elsberg kostet selskabet dyrt. Derfor er der heller ikke overskud.

Det nye Aston Group blev dannet og hovedparten af gælden afskrevet i det gamle selskab i november sidste år. Det nye Aston Group skylder dog stadig 300 millioner kroner væk til Nordea, der også sidder på 75 procent af aktierne. Resten er fordelt på knap 200 medarbejdere.

Stadig gæld

Med de to frasalg får Nordea nogle af sine tilgodehavender hjem, men ikke alle 300 millioner kroner.

- Der vil stadig være gæld tilbage, siger Mogens Elsberg.

Aston Group solgte allerede i august sin CRM-forretning, ERelations, med 50 medarbejdere, der hovedsageligt byggede på Siebel. Køberne var dels det norske selskab Brevreklame, dels Aston-medstifteren Torben Aagaard.

Tilbage i Aston bliver nu cirka 650 medarbejdere, som arbejder med Navision og Great Plains i en række lande. Aston angiver selv at være verdens største Navision-forhandler og den største amerikanske forhandler af Great Plains.

Søger nyt lejemål

Det tilbageværende selskab får en omsætning på 654 millioner kroner. Mogens Elsberg venter, at resultatet i år lander omkring nul, hvilket han kalder "fornuftigt, men ikke noget at prale af".

- Mætningen af det danske marked gør, at det bliver ekstremt presset, forklarer Aston-direktøren.

Efter frasalgene vil Aston heller ikke have sit største fokus på netop det danske marked. Der bliver under 200 medarbejdere tilbage i Danmark, og derfor vil selskabet rykke ud af sit hovedkontor i Københavns Sydhavn og leder nu efter andre egnede lejemål i hovedstadsområdet.

Vækst i USA, Tyskland og Storbritannien

Det amerikanske selskab har 225 ansatte, mens der er 70 i Tyskland og 35 i Storbritannien.

- Det er de tre markeder, som Microsoft selv har udpeget som vækstområder for Navision og Great Plains, fortæller Mogens Elsberg.

Han påpeger, at Microsoft forventer at fordoble omsætningen af ERP-systemer, og det skal smitte af på det fokuserede Aston-selskab.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere