Mærsk Data ramt af konkurser

Konkursen i Haburi og lukningen af Mærsk Datas eget IT-ventureselskab har kostet koncernen et tocifret millionbeløb. Men A.P Møllers IT-selskab er alligevel en sund forretning med vækst i både omsætning og overskud.

Mærsk Data har tabt et tocifret millionbeløb på investeringer i den konkursramte online-butik Haburi.com.

Det oplyser selskabets administrerende direktør, Steen H. Knudsen.

- Vi taler om et tocifret millionbeløb. Det er penge, som jeg gerne ville have beholdt på bundlinien, siger Steen H. Knudsen til Computerworld Online.

Fortsat vækst

På trods af Haburis konkurs og en omfattende omstrukturering af Mærsk Data, der blandt andet resulterede i lukning af koncernens ventureselskab Venture IT, viser selskabet fortsat vækst.

Af regnskabet for 2002 fremgår det, at koncernen ikke har fået flere kunder i det forgange år, men fokus på de eksisterende kunder har til gengæld kastet bedre ordrer af sig.

- Vores store kunder og det offentlige har fortsat deres aktivitetsniveau, mens det ser værre ud med de mindre kunder. De har typisk udskudt deres investeringer, ligesom der ikke har været den tilgang af nye kunder, som vi havde forventet, siger Steen H. Knudsen.

Mærsk Data A/S Årsregnskab
Millioner kroner20022001
Omsætning3.2713.077
Resultat af primær drift (EBITDA)297,5280,6
Resultat før skat 250,7228,8
Resultat172,2168,6
Egenkapital622,3468,3
Antal ansatte2.5982.210
Omsætningen er på koncernplan steget fra 3,1 milliarder kroner til 3,3 milliarder, hvilket har givet et overskud på 172 millioner - fire millioner mere end året før.

Steen H. Knudsen betegner i årsregnskabet resultatet for tilfredsstillende "set i lyset af de generelle markedsvilkår", som han formulerer det.

- Resultatet står meget godt mål med mine forventninger, da vi gik ind i året, og jeg tror faktisk, at 2003 bliver værre end 2002. Specielt set i lyset af det, der sker i den store verden og det faktum, at priserne på konsulenttimer er pressede, siger han.

Flere ansatte

Mærsk Data leverer IT-systemer og konsulentbistand til blandt andet andre selskaber i Mærsk Gruppen og har fokus på udvalgte markedssegmenter i såvel Danmark som internationalt.

Blandt andet er shipping, logistik, luftfart, landbrug og forsvaret nogle af de kundegrupper, som Mærsk Data sælger til.

Mærsk Data skriver i regnskabet, at visse af selskaberne i gruppen har været påvirket negativt af den generelle markedsudvikling.

Færre nye ordrer end forventet har således ført til reduktion i medarbejderstaben i visse selskaber, men samlet set har der været 400 flere ansatte i 2002 end året før.

Med udgangen af 2002 beskæftigede Mærsk Data således 2.718 medarbejdere, mens der i snit var 2.210 ansatte i 2001.

I årets løb har selskabet etableret sig i Kina, ligesom der er blevet opkøbt selskaber i USA, Norge, Sverige og Finland.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere