Klyngeprojekt vinder Venture Cup

En gruppe tidligere studerende fra Syddansk Universitet har vundet den danske del af Venture Cup Øresund. De belønnes for den forretningsmodel, der skal gøre deres software til optimering af klyngecomputere til en kommerciel succes.

En gruppe tidligere studerende fra Syddansk Universitet i Odense har udviklet en softwareteknologi, der gør det muligt at bygge endnu billigere supercomputere med stor regnekraft.

Nu har forretningsidéen, der skal gøre teknologien til en kommerciel succes, vundet den danske del af Venture Cup Øresund 2003.

De studerende er i Forskerparken ved Syddansk Universitet gået sammen i selskabet Mesh Technologies.

Selskabet består af fire nyuddannede kandidater i datalogi, Anders Andersen, Henning Martinussen, Kei Pedersen og Lars Henriksen, samt ph.d. og lektor Brian Vinter og direktør Allan Hansen.

Vinderprojektet belønnes med en præmiecheck på omkring 80.000 kroner.

Organisationen bag Venture Cup Øresund har i år valgt at kåre henholdsvis en dansk og en svensk vinder.

Det sker som forskud på næste års Venture Cup, hvor konkurrencen bliver ændret, så den i stedet for Øresundsregionen kommer til at dække hele Danmark.

Mange cpu'er små

Mesh Technologies vil nu forsøge at føre den forretningsplan ud i livet, som har sikret firmaet sejren i Venture Cup Øresund.

Den softwareteknologi, som Mesh har udviklet, kan bruges til at bringe prisen på kraftige klyngecomputere yderligere ned.

Teknologien er udviklet til brug på de to store superklynger, der er opstillet på Syddansk Universitet i Odense. Klyngerne består af op til 512 almindelige pc'er i den største klynge.

Tilsammen kan de mange pc'er måle sig med de store supercomputere i rå regnekraft takket være såkaldt grid-teknologi, der gør det muligt at koble flere maskiner sammen i et højhastighedsnetværk.

Prisen for en klyngecomputer ligger væsentligt under prisen for en traditionel supercomputer, da den kan bygges af helt almindelige komponenter.

Superbillige superklynger

Vinderprojektet er baseret på en softwareteknologi, der gør det muligt at optimere en klyngecomputers ydelse.

For store klynger er én af de væsentligste flaskehalse at få sendt de rigtige datamængder rundt i netværket på de rigtige tidspunkter.

Netværksoptimeringen kan løses ved at investere i forholdsvis dyre netværkskort. Softwaren fra Mesh Technologies kan imidlertid erstatte den investering.

Dermed kan der skæres væsentligt af prisen for en klyngecomputer, der på den måde får en endnu mere konkurrencedygtig pris i forhold til de store supercomputere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere