Kinesisk kæmpe går sammen med 3Com

3Com vender tilbage til markedet for udstyr til store netværk med en LAN-switch, der er udviklet i et nyt joint venture med den kinesiske infrastruktur-producent Huawei.

Vi kan meget let stå overfor et gennembrud for kinesisk udviklet it. Producenterne af it-udstyr har de sidste par år lagt produktion i Kina.

Nu lanceres en kinesisk udviklet LAN-switch på markederne i den vestlige verden. Det er et joint venture mellem 3Com og den kinesiske infrastruktur Huawei, der står bag den nye switch, der lanceres under navnet 3Com Switch 7700, fordi joint venture-selskabet endnu ikke har fået et selvstændigt navn.

Huawei er en tele- og it-infrastrukturproducent, der ud fra et hovedkvarter i Shenzhen lige inden for i Folkerepublikken over for Hongkong står for 40 procent af det marked. Selskabet har de senere år opnået kontrakter først i den tredje verden og dernæst i Østeuropa.

Først med aftalen med 3Com står de over for et gennembrud på det vestlige marked.Huawei har sat 1.200 udviklingsfolk, hvoraf halvdelen er it-ingeniører, ind i det nye fælles selskab, som er blevet til gennem det sidste halvandet år.

Det kinesiske selskab ejer 51 procent af det fælles selskab, mens 3Com står for resten med option på at kunne købe sig til majoriteten.

Markedet forandret

Introduktionen af den nye switch markerer 3Coms tilbagevenden til at levere udstyr til store netværk, efter at selskabet opgav dette marked i starten af 2000. Samarbejdet med kineserne betyder, at 3Com får nedsat udviklingsudgifterne, og dermed forventer selskabet på ny at kunne få fodfæste på et marked, hvor meget er forandret.

- Markedet er forandret. I 90'erne havde vi komplicerede miljøer, hvor ATM, Ethernet og Token Ring eksisterede side om side. I dag er alt stort set samlet på Ethernet og IP. Det gør det muligt at optimere til disse teknologier, og det har skabt plads for nye spillere op, siger Henrik Berggren, der er nordisk marketingschef for 3Com.

3Com Switch 7700 er en såkaldt high-performance modulær gigabit switch som tilbyder redundans, avanceret switchning og routing samt sikkerhedsfunktionaliteter som Network Logon (802.1x) og accesslister. Endvidere understøttes avanceret Bandwith Management og 10 Gigabit switching. Den fås med 48 gigabit-porte og op til 288 Fast Ethernet-porte.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere