Kamp om Lotto-varemærke på internet

Dansk Tipstjeneste mener at eje retten til "Lotto", selv om tipstjenesten aldrig har registreret ordet som et varemærke. En retssag skal nu afgøre, om andre må benytte ordet lotto i domænenavne på internet.

Lotto er et varemærke, der tilhører Tipstjenesten, og ordet må ikke indgå i internetdomæner. Det mener tjenesten i hvert fald selv. En retssag skal nu afgøre om Dansk Tipstjeneste har ret.

Det går nu ud over tjenesten Lotto24, der har registreret sit navn som et varemærke og benytter det som domænenavn på internet. Senere har Patent- og varemærkestyrelsens ankenævn dog afgjort, at registreringen var i strid med reglerne.

Tipstjenesten har aldrig registreret ordet "Lotto" som et varemærke. Tjenesten mener dog, at to afgørelser fra Patent- og Varemærkestyrelsen giver tipstjenesten ret til at bruge "Lotto" som et varemærke.

Samtidig ejer tjenesten andre registrerede varemærker, hvor ordet "Lotto" indgår. Og det skaber, ifølge koncernadvokat i Tipstjenesten, Pernille Sonne, basis for, at tipstjenesten kan kræve ejerskab til ordet "lotto".

Nu skal Sø- og Handelsretten afgøre tvisten.

Udbredt ord

Koncernadvokat i Tipstjenesten, Pernille Sonne, medgiver, at ordet Lotto er meget udbredt: En dansk søgning på ordet i søgemaskinen Google gav 27.000 hits.

- Har I overhovedet ressourcer til at kæmpe med alle, der benytter ordet "Lotto" i forbindelse med spil?

- Vi vil først afvente udfaldet af sagen omkring Lotto24. Alt afhængig af hvilken kendelse Sø- og Handelsretten afgiver, vil vi overveje, om der er basis for juridiske tiltag til beskyttelse af vores varemærkeret, siger Pernille Sonne.

Ud over sagen om Lotto24 sendte Tipstjenestens advokat i sidste uge et brev til ejeren af domænet "Lottobyen.dk". I brevet forlanger tjenesten, at Lottobyen nedlægger domænet og ophører med at bruge ordet "Lotto" i forbindelse med sine spil.

"Lotto" ikke registreret

Det har ejeren af Lottobyen, Palle Hansen, svært ved at forstå.

- Jeg kontaktede straks Patent- og Varemærkestyrelsen for at finde ud af, om ordet "Lotto" virkelig er et registreret varemærke. Jeg fik det svar, at det var det ikke, siger han.

Efterfølgende har han kontaktet Tipstjenestens advokat, Pernille Sonne.

- Vi havde en god snak om sagen. I øjeblikket går dialogen på, om der kan dispenseres, sådan at jeg kan fortsætte med at benytte mit domæne, siger han.

Han tilføjer, at han finder det mærkeligt, at Tipstjenesten ikke har reageret over for ham noget før:

- Jeg har trods alt snart drevet Lottobyen.dk i mere end to år, siger han.

Pernille Sonne bekræfter, at Dansk Tipstjeneste forsøger at finde en mindelig løsning med Lottobyen.dk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere