Debitel: Tele2 bondefanger vores kunder

Debitel mener, at Tele2's udskældte salgskampagne er direkte bondefangeri. Selskabet har taget kontakt til 20 kunder, som skulle flytte til Tele2, og ni af dem mente, at de kun havde bedt om yderligere information. Tele2 afviser kritikken.

Debitel raser over konkurrenten Tele2's salgsmetoder, efter selskabet har taget kontakt til nogle af de kunder, som skulle overføres til Tele2.

Ni ud af 20 kunder svarede, at de var ikke klar over, at de havde skrevet under på en begæring om at skifte teleselskab. De troede, at de blot havde bedt om mere information.

"Bondefangeri," lyder kritikken fra Debitel.

- Vi har fulgt sagen nøje, og vi synes, at det er en stærkt kritisabel måde at hverve nye kunder på, siger Debitels markedsdirektør, Carsten Boldt.

Han hæfter sig ved Computerworld Onlines omtale af Slagelse Kommune, hvor Tele2's sælgere henvendte sig til en række daginstitutioner og foregav, at selskabet havde kontrakt med kommunen, selv om det var løgn. På den baggrund blev daginstitutionerne lokket til at skifte selskab.

Tele2 mener, at der i Slagelse er tale om et enkeltstående tilfælde.

- Det har jeg svært at ved at tro på. Det virker meget velovervejet og systematisk, lyder det fra Carsten Boldt.

Han oplyser, at Tele2 i sidste uge sendte anmodning om at flytte omkring 1000 Debitel-kunder. For at sikre, at der var tale om reelle opsigelser, valgte Debitel at tage kontakt til 20 tilfældigt udvalgte kunder.

Afviser beskyldninger

Tele2 afviser alle Debitels beskyldninger.

- Jeg stiller mig helt uforstående over for Debitels udmeldinger, og jeg tror ikke på, at det er sandt, at 45 procent føler sig bondefanget, siger Tele2´s administrerende direktør Niclas Palmstierna.

- Men jeg ønsker ikke at gå ind i en mudderkastning med Debitel om salgsmetoder, tilføjer han.

Bor i glashus

Debitel har ikke selv holdt sig for god til at tage alternative salgsmetoder i brug. For nylig sendte selskabet SMS'er til 12.000 af Telmores kunder med tilbud om overflytning af abonnement.

Det resulterede i en politianmeldelse for overtrædelse af markedsføringsloven.

Alligevel afviser Carsten Boldt, at Debitel kaster med sten, selv om selskabet selv bor i et glashus, med sin kritik af konkurrenten.

- Jeg mener ikke, at man kan sammenligne de to ting. Vi udsendte et tilbud, og det var det. Tele2's metoder langt mere grove, mener markedsdirektøren.

Han opfordrer de Debitel-kunder, der er blevet udsat for Tele2's sælgere, til at tage kontakt til selskabet for at finde ud af, om de har skrevet under på en begæring om at flytte deres telefonnummer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere