Fyret HP-topchef scorer kassen på fed fyrings-pakke

Den fyrede HP-topchef, Leo Apotheker, scorer kassen på sin fyring. HP skal betale ham millioner af kroner for at få ham til at blive væk.

Den fyrede HP-chef, tyskeren Leo Apotheker, får 50 millioner kroner i farvel-gave af selskabet, som han nåede at stå i spidsen i blot 11 måneder, inden han for nylig blev fyret. 

Leo Apotheker modtager 39,3 millioner kroner i fratrædelses-godtgørelse, mens det resterende beløb består af optjent bonus og lignende.

Hertil kommer økonomisk hjælp til hans flytning af familie og ejendele tilbage til Frankrig eller Belgien, ligesom HP har forpligtet sig til at dække et eventuelle tab på op til 1,6 millioner kroner, når han sælger sit hus i USA.

Ny topchef får lav fast løn
Ifølge papirer, som HP har indsendt til den amerikanske erhvervsstyrelse, rutter HP ikke ligefrem med den faste årsløn til selskabets nye direktør, Meg Whitman, der har afløst Leo Apotheker.

Hun får nemlig en kontant, fast årsløn på én dollar - 5,5 kroner.

Til gengæld har hun udsigt til en betragtlig bonus, hvis hun når en række nærmere specificerede mål. Hendes bonus for 2012 vil komme til at ligge mellem 13 millioner og 33 millioner kroner.

Hun får desuden mulighed for at købe knap to millioner HP-aktier.
Til sammenligning fik Leo Apotheker en fast årsløn på 6,5 millioner kroner plus muligheden for at få en bonus på mellem 200 procent og 500 procent af den faste årsløn.

Han har ligeledes i sine 11 måneder som topchef sikret sig hundredetusindvis af HP-aktier, ligesom han modtog 22 millioner kroner i tiltrædelsesgave samt 25 millioner kroner til dækning af sine flytteomkostninger.

Du kan læse mere om Leo Apothekers umådeligt fede bonuspakke her.

Har ikke nået mål
HP har ikke nået sine finansielle mål i de seneste tre kvartaler, hvor selskabet aktiekurs er faldet drastisk. Siden Leo Apotheker tiltrådte, er aktiekursen næsten blevet halveret.

Situationen er kun blevet forværret af en række kritiserede initiativer, som Leo Apotheker har stået bag. De tæller blandt beslutningen om at meddele offentligheden, at HP påtænker at sælge sin pc-forretning, inden der er fundet en køber.

I de seneste år er ingen af HP's administrerende direktør stoppet frivilligt. De er alle blevet fyret af bestyrelsen.

Carly Fiorina blev fyret i 2005 og modtog 120 millioner kroner i fratrædelsesgodtgørelse. Det kan du læse mere om her.

Leo Apothekers forgænger, Mark Hurd, modtog omkring 70 millioner kroner, da han for et år siden blev fyret på grund af en sex-relateret skandale. Han er i dag topchef i Oracle.

Læs også:

Disse folk kan blive fremtidens topchefer i HP

HP fyrer Léo Apotheker - ny topchef ansat

Ny HP-topboss får umådelig fed bonuspakke

HP udnævner SAP's Leo Apotheker til ny topchef

Afgået HP-topchef scorer millioner efter sexsag

HP helt bimmelim: Sejler forvirret rundt i øst og vest.

Fiorina får 120 mio. i gyldent håndtryk

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Beskyt virksomhedens data og digitale aktiver i døgndrift
Den massive stigning i antallet af medarbejder som arbejder hjemmefra samt et konstant omskifteligt digitalt trusselsbilleder stiller hele tiden nye og stigende krav til virksomhedens sikkerhedsinfrastruktur. Mange virksomheder står derfor overfor at skulle implementere løsninger medintelligent monitorering af data, infrastruktur samt fokuseret indsats for sikring af virksomhedens digitale aktiver. Men har på den anden side typiske ikke de nødvendige ressourcer, budget eller tiden til disse projekter – eller for den sagsskyld at blive afhængig af specifikke teknologier, dyre konsulentydelser og specialressourcer. En mulig strategi til at håndtere udfordringen kan være at vælge en komplet Cloudbaseret sikkerhedsplatform baseret på gennemprøvet AI-teknologi. Men hvordan kommer du godt i gang? Det får du svar på i denne hvidbog.