Artikel top billede

Her åbner 180.000 kvadratmeter CO2-neutralt datacenter

En byggegrund på 18 hektar er afsat til CO2-neutrale datacentre, der skal få strøm fra Islands vandkraft og jordvarme og anvende øens lave temperaturer til gratis køling.

Læs mere: Tip: Flyt supercomputerne til Island

Galleri: Her skal Danmarks nye supercomputer stå


Computerworld News Service: Island har slået dørene op for en byggegrund til 100 procent CO2-neutrale datacentre til servicering af selskaber fra særligt Storbritannien og USA, som ønsker at spare penge og udvide deres grønne it-strategier.

Det britiske firma Verne Global er det første selskab, der har åbnet et datacenter på den 18 hektar (180.000 kvadratmeter) store Keflavik-grund, som tidligere er blevet brugt til militære formål heriblandt NATO-operationer.

Datacentret får strøm fra Islands elnet, der hovedsageligt består af vedvarende energi fra vandkraft og jordvarme, men benytter sig også af de lave temperaturer på Island til gratis køling.

Verne, hvis største aktionær er Wellcome Trust, hævder, at det i forhold til strømforbrug ville koste 50 procent mere at drive et datacenter af samme størrelse hvor som helst i Storbritannien eller USA.

Hosting- og cloud computing-firmaet Datapipe, som har slutbrugere i USA, Storbritannien og andre lande, er det første til at anvende Vernes datacenter. Med Islands geografiske placering midt mellem USA og Storbritannien anser Datapipe det nye anlæg for at være ideelt til sine "grønne cloud"-initiativer.

Topchef for Datapipe, Rob Allen, udtaler om det nye datacenter: "Effektiviteten i forhold til strøm og køling kombineret med den strategiske geografiske placering vil give vores klienter mulighed for at vælg CO2-neutrale it-services i enterprise-klassen og en 100 procent grøn cloud."

Topchef for Verne Global, Jeff Monroe, fastholder under konferencen NetEvents i Rom, at der stadig er efterspørgsel på grønne it-løsninger på trods af rapporter om, at mange firmaer sylter de grønne tiltag i lyset af den stadig igangværende recession.

"Hvis man for samme pris tilbyder slutbrugerne en god, grøn service og en god service, som ikke er grøn, så vil de vælge den grønne service. Og giver man dem mulighed for at vælge en grøn service, som også er billigere, så vil de altid gøre det," vurderer Monroe.

Slutbrugere, der overvejer Datapipes services, vil nu være i gang med at regne ud, hvor meget de selv kan spare ved at benytte de af firmaets løsninger, der gør brug af det strømbesparende datacenter på Island.

Verne Global hævder at stå i første række til at bygge flere datacentre ved Keflavik.

Oversat af Thomas Bøndergaard

Læs mere: Tip: Flyt supercomputerne til Island

Galleri: Her skal Danmarks nye supercomputer stå




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere