Artikel top billede

Sådan vil Google få dig til at bruge Google+

Googles Larry Page har fremlagt en storstilet plan med Google+, der handler om langt mere end blot sociale netværk.

Læs også:

Nu kan du møde Googles topchef på Google+

Slap lige lidt af med Google+ - det er jo bare en beta

Computerworld News Service: Glem alt om opbygningen af et populært socialt netværk. Googles CEO, Larry Page, vil bruge Google+ som platform til at forandre hele Google-oplevelsen.

Det mål fortalte Page om under en telefonkonference med analytikere i forbindelse med offentliggørelsen af Googles regnskab for tredje kvartal torsdag.

Da Page havde fremlagt selskabets omsætningsforøgelse på 33 procent i forhold til samme periode sidste år, vendte han opmærksomheden mod Google+ og fremhævede, at det sociale netværk nu har over 40 millioner brugere, der tilsammen har uploadet 3,4 milliarder billeder, mens dets designere har tilføjet 100 funktioner i løbet af netværkets første tre måneder.

Det handler Google+ i virkeligheden om

Og så var det, at Page forklarede, at hans mål med Google+ rækker langt ud over alt dette.

"Vores ultimative mål er at transformere den samlede Google-oplevelse, gøre den smuk i sin enkelhed, næsten 'automagisk,' fordi vi forstår, hvad du vil, og kan levere det øjeblikkeligt," lover Page.

"Det indebærer, at vi indbygger identitet og deling i alle vores produkter, så vi får opbygget et rigtigt forhold til vores brugere. Deling på nettet vil på alle fronter blive ligesom at dele oplysninger i virkeligheden."

At Google+ eller dele af det bliver indbygget i andre services fra Google, bør give brugerne mere relevante søgeresultater og annoncer, tilføjer han.

Hans kommentarer rejser spørgsmålet om, præcist hvordan Google+ vil blive brugt til at transformere andre services fra Google - og Google selv.

Bedre muligheder for samarbejde

"Jeg tror, at Google med Google+ nu er på vej mod en brugeroplevelse, der eksisterer på tværs af alle de forskellige produkter, og som binder dem sammen på meningsfulde måder ved hjælp af aktivitetsstrømme, underretninger, anbefalinger, sociale grafer og den slags," vurderer Bradley Shimmin, det er analytiker hos CurrentAnalysis.

"Google kan bryde funktionerne fra Google+ op og bruge dem til at give sine forskellige produkter flere samarbejdsmæssige egenskaber."

"Jeg synes, at Google allerede har taget flere skridt i den retning ved at forbinde Google+ til +søgnings-servicen," tilføjer Shimmin. "Det er den rigtige retning for selskabet."

Analytiker Ray Valdes fra Gartner forestiller sig, at Google vil tage mekanismerne fra netværkets sociale infrastruktur - identitet, profiler, forbindelser, grupper eller netværk af kontakter, messaging og gruppevideochat - og anvende dem i andre af sine services.

Det ville give alle Googles produkter en fælles grund og give brugerne en nem måde at sammenkæde de forskellige oplevelser på.

"Vi kan forvente at se Googles produkter lige fra YouTube til Maps og Søgning få tilføjet en social dimension," vurderer Valdes. "Det er i hvert fald visionen. Så må vi se, hvor hurtigt og hvor godt de formår at føre denne vision ud i livet."

Læs også:

Nu kan du møde Googles topchef på Google+

Slap lige lidt af med Google+ - det er jo bare en beta

Vil lave et Google+ for virksomheder

Læs også:

Nu kan du møde Googles topchef på Google+

Slap lige lidt af med Google+ - det er jo bare en beta

En af vejene til at indbygge Google+ i andre services går gennem de store virksomheder.

Google har arbejdet hårdt på at få en fod inden for døren hos de store virksomheder ved hjælp af Google Apps og Docs. Lige siden Google lancerede sit sociale netværk i juni, har brancheanalytikerne forventet, at selskabet ville lancere en udgave af Google+ til brug i store virksomheder, hvor det sociale netværk kunne anvendes af erhvervsbrugere som værktøj til samarbejde og kommunikation.

Pages kommentarer torsdag passe perfekt ind i disse forventninger.

"Det kan være, at han taler om at bygge Google Apps og Google+ sammen for derved at præsentere Google+ som et socialt netværksagtigt samarbejdssystem til store virksomheder," bemærker analytiker Dan Olds fra The Gabriel Consulting Group.

"Det er svært at sige præcist, hvad planen er, men under alle omstændigheder er det nødvendigt at få den søsat og ud på markedet for at øge eller i det mindste fastholde det momentum, de har lige nu."

Det kan dog opsummeres meget enkelt, hvad Google sigter efter: Større involvering af brugerne, der skal bruge mere tid på Googles services. Da Facebook snupper mere og mere af brugernes tid online, er Google nødt til at være mere tillokkende for brugerne, og det kan måske lade sig gøre ved at gøre sine produkter mere sociale og mere indbyrdes forbundne.

"Larry Page har nu tydeligere understreget et strategisk mål, som Google længe har efterstræbt - at øge engagementet hos brugerne," siger Hadley Reynolds, der er analytiker hos IDC.

"Oplevelser af en højere kvalitet kan muligvis få folk til at bruge mere tid på Google, hvilket vil skabe mere data, gøre personligt tilpasset søgning mere tillokkende, resultere i en visning af mere relevante annoncer og skabe en god cirkel for Googles forretningsaktiviteter. Spørgsmålet er dog, om Google formår at opnå dette mål."

Oversat af Thomas Bøndergaard

Læs også:

Nu kan du møde Googles topchef på Google+

Slap lige lidt af med Google+ - det er jo bare en beta
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.