Derfor vil HP beholde sin pc-division

Hewlett-Packard har haft 100 regnedrenge til at gennemhøvle fordele og ulemper ved en udskilning af selskabets mægtige pc-division. Resultat: Vi gør ingenting.

Det ville have kostet millarder af kroner at udskille HP's pc-forretning i et selvstændigt selskab.

Netop den voldsomme udgift ved en udskilning af divisionen var den væsentligste grund til, at selskabet har besluttet sig for at lade alting være, som det var.

Sådan lyder det fra selskabet, der har haft 100 medarbejdere til at gennemtrawle alle beregninger og modeller for et muligt frasalg af pc-divisionen.

Det skete på foranledning af den nu fyrede topchef, Leo Apotheker, der såede tvivl og bekymring blandt både aktionærer, partnere og kunder med sin udmelding om, at HP overvejede modeller for pc-divisionens fremtid.

Otte milliarder kroner
Ifølge HP's egne beregninger ville etableringen af et selvstændigt pc-selskab koste små otte milliarder kroner i såvel engangs-udgifter samt senere forbundne udgifter.

"Det står klart for os, at omkostningerne ved et udskilning ville være langt større end gevinsterne," siger Tony Prophet, der er chef for HP's pc-division, PSG, til Computerworlds amerikanske søstermedie.

HP er med PSG-divisionen blandt verdens største pc-producenter, men indtjeningsmarginerne er lave, og priserne er under pres.

Den nu fyrede Leo Apotheker ønskede derfor at dreje selskabet mere over i retning af mere lukrative forretningsområder som salg af services, hardware og software til erhvervslivet. Det kan du læse mere om her.

HP: Vi beholder det hele
HP's nye direktør, Meg Whitman, meddelte imidlertid i sidste uge, at HP havde besluttet, at det rigtige at gøre for både kunder, aktionærer og partnere er at beholde pc-divisionen.

Tony Prophet siger, at det også har spillet med i beslutningen, at selskabets kunder ønsker, at det beholder pc-divisionen, ligesom HP ser store synergi-fordele i at beholde den gennemslagskraft på markedet for indkøb af komponenter, som den enorme pc-division giver.

Den betyder, at HP kan presse indkøbspriserne for komponenter i bund, hvilket kan mærkes på også andre forretningsområder.

Ifølge HP har forvirringen om pc-divisionens fremtid ikke afspejlet sig i salget. Selskabet meddeler, at salget af pc'er steg i tredje kvartal, hvor HP ifølge analysehuset IDC solgte i alt 16,6 millioner pc'er.

Det gør HP til verdens største pc-producent forand Lenovo og Dell.

Tony Prophet siger, at HP's fremtidige strategi på pc-området har det kommende Windows 8-styresystem som omdrejningspunkt.

HP er fortsat i gang med at vurdere, hvad der skal ske med selskabets eget styresystem, WebOS.

Læs også:

]HP maner al tvivl i jorden: Vi afliver ikke pc'en

HP fyrer Léo Apotheker - ny topchef ansat

HP helt bimmelim: Sejler forvirret rundt i øst og vest

Derfor vil HP stoppe med at bygge pc'er

HP dropper TouchPad - milliarder ud med badevandet

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital konference: Digitale forretningsløsninger 2020 - processer og teknologier, der øger bundlinien

Den digitale transformation har potentialet til at ændre virksomhedernes forretningsmodeller - og til at forandre forbindelsen til både slutbrugere og leverandører. For stadig flere virksomheder ligger vægten i forretningerne derfor i stadig højere grad på selve kundeoplevelsen og værdiskabelsen for brugeren. På denne heldagskonference får du derfor indspark og viden om, hvor du kan sætte ind, hvis du skal komme på omgangshøjde med de bedste digitale forretningsløsninger og skabe mest mulig værdi for din forretning med ny teknologi, der øger bundlinien.

21. oktober 2020 | Læs mere


Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Computerworld
Muligt Apple-kup: Der er tre gode grunde til, at iPhone 12 kan blive usædvanlig billig
Apple løfter sløret for et nyt kuld af smartphones i aften. Der kan komme en mindre prisbombe iblandt dem.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Forebyg kritiske angreb med moderne autentifikation
Det er nemmest at forebygge kritiske cyberangreb, når medarbejderne kun tilgår data og systemer i sikkerhed bag firewall og øvrige sikkerhedsforanstaltninger. Virkeligheden er imidlertid, at medarbejderne – særligt siden foråret 2020 – i dramatisk stigende omfang arbejder hjemmefra, på alle tider af døgnet og fra enheder ejet af både dem selv og af virksomheden. Det sætter din sikkerhedsinfrastruktur under pres, og en af de mest effektive modforholdsregler er en moderne autentifikationsløsning, så kun rette vedkommende får adgang til forretningskritiske systemer og data. Det kan du læse mere om i denne hvidbog, som også går i dybden med, hvor, hvordan og under hvilke omstændigheder en sådan løsning kan indgå som et effektivt element i din samlede cybersikkerhedsindsats.