Artikel top billede

Danske it-chefer aner intet om virtualiserings-brugen

Virtualisering er populært som aldrig før. Alligevel ved danske it-beslutningstagere end ikke, om de benytter teknologien.

Læs også:
Kæmpe-kundeflugt fra VMware er under opsejling

Tænk dig godt om og spar kassen på virtualisering

På verdensplan bliver der oprettet en virtuel maskine hvert sjette sekund, ifølge virtualiseringsselskabet VMwares administrerende direktør, Paul Maritz. 
 
Den hastighed overgår den menneskelige fødselsrate på verdensplan, og virtualiseringsteknologien har da også vundet indpas i størstedelen af alle store og mellemstore danske virksomheder. 

Alligevel aner flere danske it-beslutningstagere ikke, om de benytter virtualisering eller ej.    
 
Det viser dugfriske tal fra it-analysehuset IDC.
 
En tredjedel "ved ikke"
I september spurgt IDC-analytikerne 205 danske it-beslutningstagere, om de benytter servervirtualisering som eksempelvis vSpehere fra VMware, Microsofts Windows Server 2008 R2 eller Citrix' XenServer.
 
36 procent svarede "ved ikke", mens 39 svarer, at de bruger server-virtualisering i større eller mindre udstrækning. 20 procent har ingen planer om at implementere server-virtualisering, mens fem procent overvejer det.  
 
Samme tendens går igen, når it-beslutningstagerne bliver konfronteret med spørgsmål om, hvorvidt de bruger desktop-virtualisering.
 
For mere eksotiske virtualiserings-teknologier som storage-virtualisering og netværks-virtualisering ligger "ved ikke"'-svarene helt oppe omkring 50 procent.
 
Mangler indsigt i motorrummet
Research manager hos IDC Nordic, Anders Elbak, forklarer uvidenheden med, at de it-ansvarlige langt fra altid er dem, der har næsen nede i motorrummet.
 
"Når vi spørger it-beslutningstagere, er det meget sandsynligt, at it-beslutningstagere som eksempelvis økonomidirektører ikke kender de konkrete teknologier," siger han og fortsætter:
 
"Derimod er it-beslutningstagerne mere fokuserede på, at driften bare kører. Derfor ved de heller ikke, om de vil gøre brug af virtualisering i fremtiden, og det bliver jo afspejlet i svarene" lyder det fra Anders Elbak. 
 
Læs også:
Kæmpe-kundeflugt fra VMware er under opsejling

Tænk dig godt om og spar kassen på virtualisering
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.