Artikel top billede

Kæmpe-kundeflugt fra VMware er under opsejling

Mange af VMwares virtualiserings-kunder overvejer at droppe selskabet. Læs her hvorfor.

Læs også:
Tænk dig godt om og spar kassen på virtualisering

Se hvad VMwares nye licensregler betyder for dig

Her er VMwares tre planer for din it-infrastruktur

VMware er den ukronede konge på toppen af virtualiserings-bjerget, men selskabet står nu åbenbart over for et stormvejr af ukendt styrke, der muligvis kan blæse det ned fra tinderne.  

En amerikansk undersøgelse foretaget af Vanson Bourne på vegne af virtualiserings-managementfirmaet Veeam Software viser, at op mod 38 procent af it-beslutningstagerne i 578 amerikanske og europæiske virksomheder med mere end 1.000 ansatte overvejer at skifte virtualiserings-leverandør til næste år.
 
Det skriver Ars Technica.

Dyr licens og modenhed hos de andre

Årsagerne til, at it-beslutningstagerne overvejer at kaste VMwares velafprøvede løsninger overbord, er hovedsageligt VMwares nye licens-model, modenhed hos andre virtualiseringsselskaber og generelle omkostninger.
 
Vanson Bourne-undersøgelsen viser, at VMwares hypervisor, der er selve virtualiserings-motoreren ved at skille software- og hardwarelaget ad i serverne til oprettelsen af de virtuelle maskiner, dominerer markedet.
 
Omkring 67,6 procent af de adspurgte virksomheder kører med VMwares hypervisor, mens 16,4 procent har Hyper-V fra Microsoft, og Citrix har en markedsandel på 14,4 procent.
 
De store er hos VMware
Især Microsofts Hyper-V anses for at være den helt store konkurrent, da selskabet både kommer med flere management-værktøjer og bedre ydelser som eksempelvis større skalerbarhed.
 
Microsofts Hyper-V anses generelt også som en god løsning for mindre selskaber, der ikke har brug for den store palette af management-værktøjer, som VMware kan tilbyde.  

  
 
Læs også:
Tænk dig godt om og spar kassen på virtualisering

Se hvad VMwares nye licensregler betyder for dig

Her er VMwares tre planer for din it-infrastruktur

Kan blive meget svært at skifte på grund af hypervisorens kroge

Åbningen af markedet mod de små og mellemstore virksomheder kan også vise sig at blive en udfordring for VMwares markedsandel, da det her kan noteres, at 955 af de 1.000 største selskaber i USA er VMware-kunder.
 
Mon dog...
Om åbningen af markedet kun er en trussel mod markedsandelen, eller om udviklingen i virtualiseringsindustrien også vil ramme VMware på omsætningen, stiller Gartner-analytiker Chris Wolf store spørgsmålstegn ved.   
 
"Det faktum, at næsten 40 procent siger, at de vil skifte deres primære hypervisor i de næste 12 måneder, virker næsten absurd på mig. Der er så mange kroge i hypervisoren," siger Chris Wolf til Ars Technica.

Han henviser til, at et skifte af hypervisor også vil betyde betydelige ændringer i selskabernes sikkerheds-, backup- og disaster recovery-processer.
 
"Når du tilføjer en anden hypervisor til datacentret, så begynder du at skabe nogle af de samme disaster recovery-problemer, som du i første omgang begyndte at bruge virtualisering for at løse," fortsætter Gartner-analytikeren.
 
Uden at nævne, at VMwares management-programmer kun virker med virksomhedens egen hypervisor, peger Chris Wolf på, at hvad selskaber måske vinder på lavere licensomkostninger, det taber de på andre områder, når de interne processer skal tilpasses to hypervisorere - eller en hypervisor fra et andet selskab. 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere