Artikel top billede

Din firewalls kan ikke stoppe DDoS-angreb

Der sættes alt for stor lid til gammeldags packet-walls, som tilsyneladende ikke giver tilstrækkelig sikkerhed, viser ny undersøgelse.

Computerworld News Service: Erhvervslivet sætter stadig deres lid til firewalls i forsvaret mod distribuerede denial-of-service-angreb, på trods af at denne type udstyr ikke kan løfte opgaven, viser en ny spørgeundersøgelse fra F5 Networks.

Spørgeundersøgelsen af 1.000 mellemstore og store virksomheder i 10 lande viser, at op mod 45 procent af respondenterne jævnligt oplever sådanne angreb i form af indtrængen på både applikations- og netværksniveau.

Omkring halvdelen af respondenterne kalder DDoS-angreb for stærkt effektive, mens 79 procent svarer, at de stadig anvender firewalls i forsvaret mod dem, på trods af at 42 procent vurderer, at sådant udstyr er ineffektivt mod konventionelle angreb i netværkslaget.

Undersøgelsen viser også, at næsten halvdelen af de adspurgte virksomheder opdager forsøg på at opnå adgang til krypterede data på deres netværk, mens 44 procent opdager angreb mod DNS-servere, som er et af de it-aktiver, det er sværest at forsvare.

"Selvom mange organisationer med rette ser trusler indefra som sværest at forsvare sig imod, så demonstrerer undersøgelsen tydeligt, at trusler udefra stadig udgør en kraftig risiko, og at det er nødvendigt, at virksomhederne er opmærksomme på, hvordan de mest effektivt forsvarer sig," siger teknisk direktør for F5 Networks, Gary Newel.

Forbedring af routing-infrastrukturen

Angreb mod DNS-servere er en klar bekymring og rangeres af en tredjedel af de adspurgte som det tredje sværeste angreb at modstå.

"It-lederne står med et stort problem, fordi angrebene bliver mere og mere sofistikerede, mens omkostningerne ved et brud på sikkerheden fortsat stiger," påpeger Newel.

Frygten for DDoS-angreb er langt fra noget nyt, men leverandørerne er endnu ikke blevet enige om, hvordan man bedst forsvarer sig mod disse angreb, hvilket dog ikke kan overraske nogen.

Nogen mener, at den bedste løsning er at forbedre routing-infrastrukturen, fordi det er routere, der er først til at håndtere DDoS-pakkerne, idet de møder netværket.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere