Artikel top billede

Dansk it-sikkerhedsselskab får ny direktør

Et krævende genoptræningsforløb efter en hofteskade tvang it-direktør midlertidigt væk. Nu skifter selskabet direktør permanent.

It-sikkerhedsfirmaet Secunia får ny topchef. 

Fra maj 2011 har Thomas Zeihlund fungeret som administrerende direktør, mens den tidligere topchef og grundlægger Niels Henrik Rasmussen var væk.

Fraværet fra topposten bundede i, at Niels Henrik Rasmussen gennemgik "et krævende genoptræningsforløb oven på en hofteskade", fremgår det af en udsendt pressemeddelelse.

Nu tager 41-årige Thomas Weihlund så permanent over.

Fokus på strategi

Årsagen til den nye faste løsning angives at være, at den tidligere topchef efter ni år i spidsen for selskabet "ønsker at fokusere på strategisk udvikling og udbygning af samarbejdsrelationer".

Konkret får Niels Henrik Rasmussen titel af corporate executive president for et nyt såkaldt Corporate Strategy-team.

Det skal fokusere på Secunias langsigtede strategiske udvikling.

I den nye rolle vil Niels Henrik Rasmussen fortsat referere til bestyrelsen, hvor han også indtræder som næstformand, fremgår det af meddelelsen.

Tidligere næstformand var Preben Damgaard.

I spidsen for vækstfirma

Den nye topchef, Thomas Zeihlund, har tidligere været finansdirektør i Telenor Danmark, finansdirektør i Ascio Technologies og arbejdet hos Navision.

Desuden har han en MBA fra Copenhagen Business School og en lederuddannelse fra INSEAD.

Niels Henrik Rasmussen oplyser overfor Computerworld at ledelses-rokaden ikke ændrer på ejerforholdene hos Secunia.

Her ejer Preben Damgaard og DKA Capital, der tidligere hed Dansk Kapitalanlæg, fortsat ejer 31 procent, og gruppen af stiftere resten.

Den tidligere CEO glæder sig til samarbejdet med Thomas Zeihlund, der kommer til at stå for den daglige operationelle ledelse af organisationen, mens Niels Henrik Rasmussen altså får en mere strategisk rolle i selskabet.

"Thomas har jo været her i et halvt år, da jeg var på hofte-orlov. Og det var "too good to be true" til at det skulle stoppe," siger Niels Henrik Rasmussen, der er glad for at bestyrelsen enstemmigt godkendte den nye konstruktion.

Secunia blev stiftet i 2002 og har i dag en omsætning på 96,9 millioner kroner mod 59,2 millioner kroner året før.

Overskuddet for Secunias 60 ansatte ligger på 23,7 millioner kroner. 90 procent af selskabets omsætning stammer i øvrigt fra udlandet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere