Artikel top billede

Foto: Lous Head

Politiet sender folk bag skandale-system hjem

Politiet sender folk tilbage til deres respektive politikredse, fordi usikkerheden om skandaleramt it-system er for stor.

Udrulningen af politiets store nye og skandaleramte it-system Polsag, der foreløbig har været syv år på vej, har været sat på pause på ubestemt tid siden september på grund af problemer konstateret i forbindelse med pilotdriften hos Bornholms Politi.

Nu er projektet så løbet ind i nye problemer.

"Efterfølgende har dybdegående analyser vist, at der også er andre væsentlige udfordringer med Polsag, som skal løses, for at politiet vil opleve systemet som tilfredsstillende i drift og i forhold til vedligeholdelse og videreudvikling," skriver Politiet onsdag i en pressemeddelelse.

Usikker fremtid

Af pressemeddelelsen fremgår det yderligere, at fremtiden for systemet er så usikker, at folk tilknyttet projektet simpelthen sendes tilbage til politikredsene.

"Som en konsekvens af dette er det besluttet at gennemføre en omorganisering af Polsag-programmet fra 1. december for at optimere medarbejderstaben i forhold til opgaverne."

"Den største forandring sker i NUT gruppen (Nationalt Uddannelsesteam), som for en periode, indtil der foreligger en plan for udrulning af Polsag, bliver reduceret fra 39 til 18 personer," skriver politiet i pressemeddelelsen.

NUT-gruppen består af administrativt og politifagligt personale fra kredsene, forklarer politiet.

Endelig fremgår det at "...det personale, som ikke forbliver i Polsag-programmet, vil returnere til deres respektive kredse."

Først i januar har politiet et bedre overblik over projektet, fremgår af skrivelsen.

I tæt dialog med leverandør

Af pressemeddelelsen fremgår det, at det er afgørende, at problemerne med det CSC-leverede system er løst, "inden der sker yderligere idriftsættelse af systemet".

"Polsag-programmet er i tæt dialog med leverandøren om at løse disse problemer," skriver politiet.

I uge 46 blev der dog af leverandøren kørt en performance test, som ifølge Politiet "viste lovende resultater, hvad angår den kontraktuelle performance", lyder det fra Politiet, der ikke ønsker at svare på spørgsmål om pressemeddelelsen.

Polsag blev i december udrullet i Bornholms Politikreds.

Her viste systemet sig snart at have en lang række skavanker. Samtidig forsinkede forårets arbejdskonflikt hos CSC udrulningen yderligere.

Rigspolitiet besluttede derfor flere gange at udsætte udrulningen i næste politikreds i Midt- og Vestjylland.

I efteråret 2011 besluttede Rigspolitiet at lade systemet gennemhejle af eksterne eksperter.

Men det er ikke første gang, at systemet er blevet gennemtestet af uvildige eksperter. Mindst fem firmaer har prøvet lykken.

Men det er kun skandalesystemets nyere historie. Problemerne går helt tilbage til 2004. Det kan du læse mere om her.

Polsag-skandalen omfatter foreløbig en budgetoverskridelse på 92 procent. Men det tal er fra før justitsminister Morten Bødskov (S) varslede yderligere forsinkelser og nye regninger.

Den seneste opgørelse fra Finansministeriet viser, at projektets budget i august 2010 var overskredet med 92 procent, så prislappen nu var forøget til 425 millioner kroner.

Forsinkelsen lød dengang på 14 måneder.

"Der arbejdes stadig målrettet mod udrulning af Polsag, og vi forventer, at vi i januar har den fornødne viden for at kunne fortsætte planlægningen af den videre udrulning af programmet," udtaler Nikolaj Veje, økonomidirektør i Rigspolitiet kort fattet i meddelelsen.

Rigspolitiet har som nævnt ikke ønsket at svare på spørgsmål til sagen eller kommentere sagen yderligere på nuværende tidspunkt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere