Artikel top billede

Rap over fingrene til KMD og Fujitsu i millionudbud

Seks kommuner har indgået en rammeaftale om levering af ESDH-løsninger. Vinderen napper kommunekunder fra både Fujitsu og KMD.

Kombit, som er kommunernes it-fællesskab, har på vegne af Norddjurs, Syddjurs, Haderslev, Vordingborg, Tårnby og Kerteminde kommuner underskrevet en rammeaftale med Traen A/S om anskaffelse, implementering og vedligehold af nye ESDH-løsninger.
Ordren giver Traen tre nye kommunekunder, hvor Kerteminde og Vordingborg kommer fra Fujitsu, mens KMD taber Tårnby Kommune til Traen.

Befæster positionen

Valget af det nye system sker blandt andet på baggrund af kommunernes ønske om at effektivisere igennem øget digitalisering.

For Traen betyder ordren, at selskabet yderligere befæster sin position på kommunemarkedet med nu omkring 40 kommunale kunder. 

Baggrunden for at vælge Traens ESDH-løsning Acadre er ifølge Kombits udbudskonsulent Rikke Eistrøm Rahimicm, at "Traen er den leverandør, som bedst opfylder vores krav til sags-, dokument og dagsordenshåndtering, som har skabt størst sikkerhed om leverancernes forløb, og som har afgivet det økonomisk set mest fordelagtige tilbud."

Jeg siger det ikke

Jakob Kraglund, administrerende direktør for Traen, "ser frem til et konstruktivt samarbejde med Kombit og de seks kommuner."

Vi spurgte Jakob Kraglund om, "hvad sådan en kontrakt mon er værd?"

"Det kan jeg desværre ikke oplyse. Der er tale om en rammeaftale, som omfatter anskaffelse, implementering og vedligeholdelse af ESDH-løsninger for de seks deltagende kommuner. Det giver dig måske en idé om omfanget," lød svaret.

Faktisk har vi allerede en idé om det økonomiske omfang, for Computerworld har tidligere skrevet om, hvad sådan en ESDH-løsning egentlig koster

Mellem seks og 11 millioner

Konsulenthuset Devoteams vurderer, at prisen for anskaffelse af et ESDH-system til cirka 500 brugere vil være mellem seks og 11 millioner kroner, hvilket svarer til en pris per bruger, der varierer fra 12.000 til 22.000 kroner.

Prisen skal dog tages med det forbehold, at der er tale om et standard-system, hvor der yderligere er pris-påvirkende knapper som hardware, myndighedens interne ressourcer til anskaffelse, implementering og drift, vedligeholdelsesudgifter med videre.

Nå ja, og så er momsen til skattefar heller ikke medtaget.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere