Artikel top billede

SAP køber dansk-ejet firma for 19 milliarder kroner

SAP køber dansk-styret software-selskab for 19 milliarder kroner. Dansk storaktionær og direktør bliver forgyldt og kommer til at spille en væsentlig rolle i SAP.

Læs også:

Dansk topchef: Jeg tjener ufatteligt beløb på SAP-køb.

Dansk succes-chef fik et tilbud man ikke kan afslå.

SAP: Derfor køber vi dansker-styret virksomhed.

SAP køber det dansk-ejede software-selskab SuccessFactors for knap 19 milliarder kroner.
 
Med opkøbet indtræder SuccessFactors danske direktør og storaktionær, Lars Dalgaard, i SAP's ledelse, hvor han fremover skal stå i spidsen for SAP's cloud-forretning.
 
SuccessFactors med omkring 1.450 ansatte vil forblive et selvstændigt selskab og vil altså ikke blive opslugt af SAP, hedder det.
 
Ifølge SAP - der ledes af danske Jim Hagemann-Snabe og amerikanske Bill McDermott - sætter opkøbet for alvor skub i selskabets ambition om at komme ind på cloud-markedet. 

HR-software

SuccessFactor sælger HR-software til omkring 3.500 kunder i en ret bred vifte af forskellige brancher.

Det online-baserede system, som selskabet står bag, gør det muligt at måle præstationer og medarbejdernes udviklings-kurver i forskellige sammenhænge.

Netop den online-baserede tilgang har sammen med selskabets kundebase og gode vækstrater gjort selskabet til lidt af en darling blandt analytikere. 

 
Lars Dalgaard siger, at SAP 'deler vores cloud-vision og vores ide om, hvor stor denne mulighed er.'
 
"Vi har været på en fantastisk rejse i de seneste 10 år. Men det er først nu, at cloud-muligheden for alvor er begyndt," lød det fra ham under et telefonmøde i forbindelse med opkøbet.
 
Ifølge SAP-direktør Bill McDermott spiller cloud en helt central rolle i selskabets væks-strategi.
 
"Kombinationen af SuccessFactors' team og teknologier og SAP vil skabe et cloud powerhouse," siger han.

Succes-historie

Ifølge SAP har SuccessFactors i dag mere end 3.500 kunder i 168 lande og er et af de selskaber, der har den største skare af betalende cloud-brugere med 15 millioner betalende brugere.

Den ambitiøse Lars Dalgaard købte det dengang skrantende SuccessFactors i 2001 og fik hurtigt rejst selskabet efter en omfattende rationalisering.

Selskabet blev børsnoteret i efteråret 2007. Det kan du læse mere om her.

Lars Dalgaard - der kommer fra Herlev uden for København - tjente dengang angiveligt op mod en halv milliard kroner på børsnoteringen.

Umiddelbart efter noteringen ejede han 9,3 procent af SuccessFactors.

Læs også:

Dansk topchef: Jeg tjener ufatteligt beløb på SAP-køb.

Dansk succes-chef fik et tilbud man ikke kan afslå.

SAP: Derfor køber vi dansker-styret virksomhed.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere