Artikel top billede

Dansk it-firma modtaget med åbne arme på Nasdaq

Dansk-styrede SuccessFactor kom jublende ud af sin notering på Nasdaq, hvor aktierne landede 32 procent over den indledende pris, inden handlen lukkede.

It-selskabet SuccessFactor med den danske iværksætter Lars Dalgaard ved roret kom ud af sin notering på Nasdaq-børsen med armene strukket lodret i vejret.

Selskabets aktiekurs steg med næsten 40 procent på dagen for noteringen af 10,8 millioner aktier, der blev sat til salg for 10 dollar stykket. Kursen endte dermed i den høje ende af det forventede.

40-årige Lars Dalgaard, som står i spidsen for selskabet, står dermed til at blive hovedrig med noteringen, idet han ejer en pæn del af selskabet.

Dagbladet Børsen vurderer, at Lars Dalgaard vil blive god for omkring en halv milliard kroner, hvilket bringer ham op blandt de rigeste danske it-folk i verden, hvor kun Janus Friis, Ib Kunøe og de fem tidligere Navision-direktører er god for mere end en milliard kroner.

Lars Dalgaard - som er født i Herlev uden for København - forlod Danmark i 1998 for at etablere SuccessFactor med udgangspunkt i Silicon Valley.

Han ejer efter noteringen 9,3 procent af aktierne i selskabet. Hertil kommer aktieoptioner, løn og bonus.

Måler medarbejdere

Alt medregnet betyder det ifølge Associated Press, at SuccessFactor har en indledende markedsværdi på knap 2,6 milliarder kroner. Reuters mener, at værdien er omkring 3,3 milliarder kroner.

Pengene skal ifølge selskabet anvendes til at nedbringe gæld og til arbejdskapital i driften af selskabet, hvilket inkluderer forskellige investeringer i eksempelvis teknologier og andre selskaber, hedder det i SuccessFactors børsprospekt.

SuccessFactor sælger HR-software til omkring 1.400 kunder i en ret bred vifte af forskellige brancher.

Det online-baserede system, som selskabet står bag, gør det muligt at måle præstationer og medarbejdernes udviklings-kurver i forskellige sammenhænge.

Netop den online-baserede tilgang har sammen med selskabets kundebase og gode vækstrater gjort selskabet til lidt af en darling blandt analytikere.

Pengene vælter ud

Til gengæld advarer flere om, at pengene indtil nu er væltet ud af SuccessFactor, der i regnskabsårets første ni måneder har tabt godt en kvart milliard kroner.

I samme periode året før tabte selskabet 118 millioner kroner.

Nu går det imidlertid den rigtige vej, i det SuccessFactor har haft pæn fremgang på omsætningen, der for regnskabsårets første ni måneder er mere end fordoblet til knap 230 millioner kroner.

Den slags vækst bliver der lagt mærke til, og flere investeringsbanker har da også talt om "årets børsnotering" af det dansk-styrede selskab, hvis system koster knap 300 kroner per bruger per år.

Lars Dalgaard skriver i børsprospektet, at underskuddene skyldes kraftig vækst i selskabets kundebaser, hvor de største udgifter ved at få nye kunder, rammer selskabet nu, mens gevinsterne først kommer senere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere