Artikel top billede

Tablet på syv eller 10 tommer - hvad er bedst?

Den danske brugervenlighedsekspert Jakob Nielsen har set nærmere på skærm-størrelserne på nogle af de mest populære tablet-pc'er. Ikke alle klarer sig lige godt.

Læs også:

Her er dommen over Amazons Kindle Fire-tablet

Nu starter priskrigen på det boomende tablet-marked

Den danske brugervenlighedsekspert Jakob Nielsen har testet den nye Kindle Fire fra Amazon.

Brugervenligheds-eksperten, der er medstifter af Nielsen Norman Group, har specielt fokuseret på skærmen, der er på syv tommer, for at sammenligne med de 10-tommer-skærme, der blandt andet anvendes på Apples iPad.

"Amazons nye Kindle Fire tilbyder en skuffende ringe bruger-oplevelse. Web-brugen med Silk-browseren (Amazons egen browser, red.) er kluntet og præget af fejl. At læse downloadede magasiner er ikke meget bedre," konkluderer Jakob Nielsen på sin hjemmeside.

Men Jakob Nielsen tilføjer, at testen af Fire hjalp ham med at forstå, hvor den nye generation af syv-tommer-tablets hører hjemme: Om de er mere som 10-tommer-tablets (som iPad) eller som 3,5-tommer-mobiltelefoner? 

Mens Apples iPad, Samsungs Galaxy Tab og Motorolas Xoom alle er tablet-pc'er i den dyre ende, hvor skærmstørrelsen lyder på 10 tommer, så er en hel stribe billigere alternativer, heriblandt Kindle Fire, nu på vej ud på markedet. De anvender alle mindre skærme, typisk på syv tommer.

Syv eller 10 tommer?

Tablet-testen er udført med testdeltagere, der allerede har et par års erfaringer med touch-skærme. Selvom der kun var fire deltagere, mener Jakob Nielsen, at den kvalitative test giver et godt indblik i brugen af syv-tommer-skærme.

"Den mest slående observation i testen af Fire er, at alting er alt for småt på skærmen, hvilket fører til hyppige pege-fejl og fejl-aktivering. Du har ikke set "fat-finger-problematikken" i fuld udstrækning, før du har set brugere kæmpe med at røre ting på Fire.

I modsætning hertil står ifølge Jakob Nielsen en mere effektiv brug af en 10-tommer tablet som iPad - hvis det vel at mærke handler om almindelige websider.

Sådan bliver syv-tommer-skærme bedre

Problemet med syvtommer-skærmen er ifølge Jacob Nielsen, at den ikke fungerer særligt godt med de almindelige websider.

"Adgang til komplette desktop-sider på Fire var en recept på fejl i vores test. Brugerne klarede sig meget bedre, når de brugte mobil-sider."

Jakob Nielsen lægger ikke skjul på, hvad der skal til for, at de mange nye syv-tommer-tablets ikke ender som en fiasko.

"For at syv-tommer-tablets kan få succes, skal service- indholdsleverandører designe specifikt til disse enheder. Genbrug af indhold fra print, mobiltelefoner, 10-tommer-tablets eller desktop-pc'er vil slå fejl, fordi det giver en forfærdelig bruger-oplevelse."

Læs også:

Her er dommen over Amazons Kindle Fire-tablet

Nu starter priskrigen på det boomende tablet-marked
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere