Artikel top billede

Dansk topchef: Jeg tjener ufatteligt beløb på SAP-køb

SuccessFactor-direktør Lars Dalgaard skovler så mange penge ind, at han ikke aner, hvad han skal bruge dem til. "Men for mig handler det ikke om pengene," siger han.

Læs også:

Dansk succes-chef fik et tilbud man ikke kan afslå.

SAP køber dansk-ejet firma for 19 milliarder kroner.

SAP: Derfor køber vi dansker-styret virksomhed.

Danske Lars Dalgaard taler dansk med tydelig amerikansk accent, og han er da også ofte blevet beskrevet som en mand, der ikke harmonerer særligt godt med dansk mentalitet, men som til gengæld passer godt ind i den stræbsomme, fremadrettede amerikanske kultur.

Noget er der om snakken. I hvert fald har den energiske mand fra Herlev banket sit amerikanske firma, SuccessFactor, op fra nærmest ingenting til i dag at beskæftige 1.450 medarbejdere.

Og nu har mægtige tyske SAP købt hans firma for 19 milliarder kroner, ligesom tyskerne vil gøre ham til øverste chef for hele den vigtige cloud-forretning.

SAP lægger 19 milliarder kroner på bordet for selskabet, og da Lars Dalgaards senest oplyste ejerandel til det amerikanske finanstilsyn fra 12. april 2011 var 2,3 procent, står han til at sikre sig en en kontant gevinst på mindst 400 millioner kroner.

Hertil kommer, at han for alvor tjente kassen, da SuccessFactors i 2007 blev noteret på Nasdaq-børsen.

I dag er selskabet noteret på blandt andet New York Stock Exchange. Dengang lød vurderingen, at Lars Dalgaard scorede omkring en halv milliard kroner på noteringen.

Hertil kommer, at han siden noteringen angiveligt har solgt en del aktier. Selskabets øvrige ejerkreds består primært af institionelle investorer.

Et ufatteligt beløb

Selv siger han, at ingen rigtigt har regnet ud, hvor meget han ejer af selskabet, og han vil ikke fortælle, hvor meget han reelt tjener på SAP's køb af SuccessFactor.

"Men jeg vil sige, at det personligt for mig er et ufatteligt beløb. Jeg vil aldrig kunne bruge alle de penge, uanset hvad jeg finder på," siger han til Computerworld.

Sammenlagt anslåes han til allerede i dag at have rundet en milliard kroner i personlig formue.

Læs også:

Dansk succes-chef fik et tilbud man ikke kan afslå.

SAP køber dansk-ejet firma for 19 milliarder kroner.

SAP: Derfor køber vi dansker-styret virksomhed.

Jeg ved ikke, hvad jeg skal bruge pengene til

"Jeg behøver ikke, at bekymre mig. Jeg har tjent flere penge end de fleste danskere nogensinde kommer til - også de rigtigt rige. Jeg har allerede seks huse og syv biler, og jeg ved helt ærligt ikke, hvad jeg skal bruge pengene til," siger han.

Lars Dalgaard understreger, at hans velkendte, brændende ambitioner aldrig har været drevet af drømmen om penge.

"Jeg ville nok have kunnet tjene mange flere penge, hvis det havde handlet om det. Og i dag investerer jeg en del penge i en masse firmaer og i filantropi," siger han. 

'No assholes'

SuccessFactors udvikler og sælger et cloudbaseret værktøj, der kan måle den enkelte medarbejders præstationer og dennes udviklings-kurver i forskellige sammenhænge

Det kan lyde brutalt, men det virker, og Lars Dalgaard-mottoet 'No assholes' illustrerer meget godt, hvad forretningen handler om, nemlig at lokalisere de uproduktive medarbejdere i virksomheden.

I 2006 opsatte besluttede han sig for at opsætte kameraer, der skulle filme de ansatte i SuccessFactor, så kunderne kunne se 'den energi, der pulserer i selskabet,' fortalte han engang til Forbes.

Det syntes de ansatte ikke var en god ide. De protesterede til Lars Dalgaards store overraskelse voldsomt over overvågningen.

"Jeg indså, at det var en dårlig ide, men jeg troede, at jeg havde autoritet nok til ikke at behøve at spørge om den slags ting," sagde han dengang til magasinet.

SuccessFactors er vokset ganske betragteligt i den seneste tid med Lars Dalgaard som absolut topchef med sin egen ledelsesstil

"Der er ingen tvivl om, at jeg er chefen. Jeg lever for det her firma, og jeg kender til alt, hvad der foregår overalt. Når der er en, der blinker på en forkert måde, så ved jeg det, og så tager jeg en snak med ham," siger Lars Dalgaard til Computerworld.

Han flyttede til USA, fordi han bare ville være succesfuld, som han siger.

Herhjemme arbejdede han for Novartis og Unilever, men den voldsomt stræbsomme unge mand blev træt af, at det var svært at få de store ideer kørt igennem.

Senere blev han administrerende direktør i ISS Darenas International, der sælger rengøringsmaterialer.

"Jeg var 27 år, og jeg tænkte bare: 'Det hele er forbi. Jeg har spildt mit liv i et stort firma.' Jeg ved ikke, hvorfor jeg tænkte sådan, men jeg var meget ambitiøs," siger han.

Læs også:

Dansk succes-chef fik et tilbud man ikke kan afslå.

SAP køber dansk-ejet firma for 19 milliarder kroner.

SAP: Derfor køber vi dansker-styret virksomhed.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere