Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Sådan vil SU-styrelse klare kæmpeflytning af kritisk it

Den tidligere SU-styrelse holder stor flyttedag og skal over 10 dage flytte alle sine kritiske it-systemer. Se her, hvordan styrelsen griber opgaven an.

Læs også: It-kaos i SU-Styrelsen rammer studerende

I januar 2011 blev det i Undervisningsministeriet besluttet, at Datakontoret, der indeholder al it vedrørende SU, skal flytte fra adressen på Danasvej i København til Lyngby.

Det sker, fordi it-opgaverne i SU skal lægges sammen med Undervisningsministeriets.

Det betyder, at hele Datakontoret, og dermed SU's it, fysisk skal flyttes til Uni-C's kontorer i Lyngby. 

Den store flytning medfører, at hele SU holder totalt lukket i 10 dage.

Opvarmede lastbiler

Der er mange ting, der skal slukkes for og pakkes ned, når Datakontoret flytter.

Datakontoret kører på egen drift og dermed egen mainframe og servere, og det skal alt sammen flyttes fra tredje sal på Danasvej og håndteres med stor forsigtighed.

Udover hovednerverne som mainframe og servere findes der også backup-udstyr, systemprintere og andet kontor-it, der skal flyttes fra en lokalitet til en anden.

Det medfører nogle udfordringer at flytte på alt it-udstyret. Der er bestilt specielle opvarmede lastvogne, der skal bugsere udstyret fra København til Lyngby, og så er der allerede på Danasvej nogle fysiske udfordringer, der skal tackles med forsigtighed.

"Mainframen fylder vel som et amerikansk køleskab. Vi har en vareelevator, og den kan åbenbart lige være der med en centimeter fri til begge sider, har jeg fået at vide," fortæller Georg Danvøgg, der er datachef på Datakontoret.

Tidligere var det kendt som SU-styrelsen, men i dag er det en enhed under det nye Uddannelsesministerium, som er det nye navn for Ministeriet for forskning, innovation og videregående uddannelse.

I weekenden 26. - 27. november foretog Datakontoret en test-lukning af hele systemet for at sikre, at det kunne komme op at køre igen som planlagt.

Testen gik, som den skulle, og på Datakontoret er de derfor klar til den "rigtige" lukning, der sker 23. december.

Sådan sikrer vi at det generer mindst muligt

Det er omfanget af flytningen, der gør, at SU må holde totalt lukket i 10 dage.

Derfor gennemføres flytningen i perioden henover jul og nytår, og det er der flere grunde til.

"Langt de fleste skoler er jo lukkede mellem jul og nytår, og vores selvbetjeningssystemer er også mindre benyttede i den periode. Vi har vurderet, hvor lang tid sådan en specialflytning vil tage, og så har vi vurderet, at det er sikrest at gøre det på det tidspunkt, hvor det alt andet lige generer mindst muligt," siger Georg Danvøgg.

Valget af tidspunkt medfører også, at nogle medarbejdere er tvunget på arbejde på dage, hvor de under normale omstændigheder ville holde juleferie.

Der er desuden en række specialister på arbejde under flytningen, som kan stå til rådighed, hvis noget skulle gå galt undervejs.

Ingen grund til penge-panik

SU er udbetalt månedsvist forud. Det vil sige, at de studerende, der modtager SU i januar 2012, får deres penge udbetalt fredag 30. december, som ligger midt i lukketiden.

I alt drejer det sig om cirka 300.000 studerende, der tilsammen får udbetalt omkring 1,4 milliarder kroner.

Men det får ingen indflydelse på udbetalingen af SU, siger Georg Danvøgg:

"Vi synes, at vi har gennemtænkt flytningen meget grundigt og støttet os til eksperter på området. Vi er derfor rimeligt garderede, vil jeg sige. Jeg har svært ved at se, at vi kunne gøre meget mere inden for fornuftige økonomiske rammer."

På Datakontoret har Georg Danevøgg og hans kollegaer nemlig sørget for, at alle transaktionerne er sendt afsted på forhånd, så de i praksis er ude af systemet, inden de lukker ned den 23. december.

På den måde får det ikke indflydelse på transaktionerne, hvis der skulle gå noget galt.

De studerende, der har hængt deres budget for nytårsaften op på januar-pengene, bør derfor ikke have noget at være nervøse for. Det skulle gerne blive et brag af en fest i år også




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere