Artikel top billede

Efter bøvl med HTC-telefoner: Hvem bærer skylden?

ComputerViews: Er det leverandøren, it-chefen eller brugeren selv, der bærer skylden, når nyt it-grej slet ikke virker efter hensigten?

Læs også:

Købte tusindvis af HTC-telefoner - Nu skrottes de

HTC: Her er mulig forklaring på smartphone-bøvl

ComputerViews: Du kender det sikkert alt for godt: Dit nyindkøbte it-udstyr virker bare slet ikke, som du havde regnet med.

Kast din it-gadget hårdt ned i jorden. Træd på den, som var den det klammeste kryb. Spyt på den og find frem til bandeord, der kan få selv den mest hærdede gadedreng til at tabe kæben.

Gør alt hvad du kan for at få frustrationerne ud.

Og så må du konstatere, at du fortsat står med et problem: Grejet er stadig defekt, og du aner ikke hvorfor.

Spørgsmålet er naturligvis, hvor det helt præcist gik galt.

Valgte du det rigtige produkt til opgaven? Solgte leverandøren dig gyldne løfter om et reelt ubrugeligt produkt? Eller ligger problemet et helt tredje sted?

HTC telefoner virker ikke - eller gør de?

Svaret på disse og andre spørgsmål er fortsat noget uklare, efter at flere svenske it-chefer offentligt har brokket sig over defekte HTC-smartphones.

Blandt problemerne er, at telefonerne ringer op af sig selv, at de har dårlig modtagelse og batteritid - og at "Försäkringskassan" ikke har kunnet få en mail-sikkerhedsløsning til at fungere.

Der er tilsyneladende både problemer med HTC-telefoner med Android og Windows Phone.

HTC-chef Peter Frolund siger som svar på kritikken:

"Typisk er der mange gange flere indgangsvinkler til, hvad årsagerne er. Det kan skyldes telefonen, det kan skyldes netværket, og det kan skyldes særlige løsninger, der er valgt af den pågældende virksomhed."

"Det kan være flere forskellige ting, som ligger uden for det, der har med os og vores telefoner at gør," siger han.

Hvem har ansvaret?

Mens HTC's svar på kritikken ikke bringer os noget svar på, hvad problemerne skyldes, er det et interessant spørgsmål, om problemerne i virkeligheden slet ikke skyldes HTC's produkter, men derimod noget helt andet.

Er det it-chefen, der har indkøbt det forkerte produkt til opgaven? Er det HTC, der burde have vidst og advaret om, at produktet ikke ville kunne fungere i det pågældende setup?

Er det måske snarere operatøren eller en tredjeparts software-leverandør, der er årsagen til problemerne. Eller er det brugerne af telefonerne, der ikke bruger dem korrekt?

Altid it-chefen

Spørgsmålet er imidlertid også, om det i virkeligheden ikke altid er it-chefen, der ultimativt har ansvaret, når en it-løsning fejler? I hvert fald er det i sidste ende ham/hende, der risikerer at få en fyreseddel.

Vejen til de bedste it-investeringer indebærer blandt andet grundige behovsanalyser, research i forhold til de tilgængelige produkter på markedet, kravsspecifikationer og en kontrakt med leverandøren, der giver it-chefen de nødvendige våben, hvis løsningen alligevel skulle fejle.

Om de ting var på plads i HTC-sagen, kan vi som udenforstående kun gisne om.

Det er til gengæld ret åbenlyst, at de burde være det.

Læs også:

Købte tusindvis af HTC-telefoner - Nu skrottes de

HTC: Her er mulig forklaring på smartphone-bøvl
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere