Artikel top billede

HTC: Her er mulig forklaring på smartphone-bøvl

Flere it-chefer har offentligt kritiseret HTC's smartphones og service. Se selskabets reaktion her.

Læs også:

Købte tusindvis af HTC-telefoner - nu skrottes de

Her er de mest fejlbefængte smartphones

Flere svenske it-chefer er i oprør over bøvl med HTC-telefoner.

Computerworld har talt med danskeren Peter Frolund, der er Managing Director for HTC Nordics, der ikke umiddelbart anerkender, at problemet er selve HTC-telefonerne.

"Dialogen går selvfølgelig på at finde ud af, hvad årsagen til det her er - typisk er der mange gange flere indgangsvinkler til, hvad årsagerne er. Det kan skyldes telefonen, det kan skyldes netværket, og det kan skyldes særlige løsninger, der er valgt af den pågældende virksomhed."

Hos den svenske pendent til sygesikringen har man ifølge Computerworld Sverige besluttet at skrotte tusindvis af telefoner af mærket HTC Wildfire, der kører Android.

Blandt problemerne er, at telefonerne ringer op af sig selv, at de har dårlig modtagelse og batteritid - og at "Försäkringskassan" ikke har kunnet få en mail-sikkerhedsløsning til at fungere.

Samtidig siger it-chef Peter Lindén fra Kemikalieinspektionen, at han har svært ved at komme i kontakt med HTC om problemer med HTC Radar Trophy og HTC Mozart med Windows Phone.

Her er HTC's reaktion

Peter Frolund, hvad er din reaktion på kritikken fra de svenske it-chefer?

"Vi tager al feedback, vi får fra vores kunder, seriøst og har så vidt muligt altid en grundig dialog med dem og har også en dialog med de kunder, der er nævnt i jeres artikel."

"Det er det, vi i øjeblikket er ved at undersøge i samarbejde med både operatører og de pågældende virksomheder."

Peter Frolund henviser samtidig til, at blandt andet HTC Wildfire S, som man er utilfreds med hos Försäkringskassan, er solgt i stort omfang i Sverige.

"Uden at vi på nogen som helst måde har set problemer i det omfang, som bliver nævnt i artiklen. Derfor er der noget, der tyder på, at der er nogle særlige forhold omkring de løsninger, der er blevet valgt, som vi skal se nærmere på sammen med de involverede parter."

Siger du dermed, at du ikke mener, at problemerne ligger i jeres hardware eller software?

"Jeg kan konstatere, at der for eksempel er solgt over 100.000 Wildfire S i Sverige, og at vi ikke er blandt de 100.000 kunder, som har set problemer i det omfang, der bliver nævnt her."

"Det betyder ikke, at vi læner os tilbage og siger, at vi ikke vil se på sagen - det gør vi selvfølgelig - men vi arbejder på at finde ud af, hvad årsagen kan være," siger Peter Frolund.

"Det kan være flere forskellige ting, som ligger uden for det, der har med os og vores telefoner at gør."

En af it-cheferne siger, at han ikke kan komme i kontakt med jer omkring problemerne. Hvad siger du til det?

"Det kan vi ikke helt genkende, men hvis der skulle være nogle misforståelser omkring det, er han meget velkommen til enten at tage fat i mig eller vores ansvarlige for vores erhvervssalg i Norden, og så tager vi bestemt en yderligere dialog."

Læs også:

Købte tusindvis af HTC-telefoner - nu skrottes de

Her er de mest fejlbefængte smartphones




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere