Artikel top billede

Arkivfoto. Den 1. juni 2011 indledte Prosa en strejke efter måneders lockout fra CSC under konflikten mellem parterne. Her er det Retortvej i Valby.

CSC: Derfor kan vi nu blive enige med de ansatte

It-giganten CSC er "tæt på enighed" med fagforbund efter juleforhandlinger. Se her, hvad der er blevet anderledes i den ellers så konflikt-ramte virksomhed.

Læs også:

Forbund og CSC tæt på aftale - Én ting mangler dog

CSC's nye topchef: Jeg er en problemknuser
 
"Vi er tæt på at nå til enighed med vores foreninger. Vi har det sidste, afsluttende møde med dem i denne uge, hvor vi regner med, at alt det sidste falder på plads."
 
Sådan siger director og forhandler hos CSC, Lene Christensen, om de pågående overenskomstforhandlinger med Prosa og den såkaldte akademikerklub, som samlet repræsenterer omkring 500 CSC-ansatte.  

Hun ønsker, ligesom fagforbundene, ikke at kommentere indholdet af aftalen med henholdsvis Prosa og de akademiske fagforbund bestående primært af Dansk Magisterforening og ingeniørernes fagforbund, IDA.
 
"Nej, vi vil ikke fortælle noget om indholdet, før vi har en endelig aftale. Det har vi aftalt med vores foreninger," siger Lene Christensen. 
 
Vil skåne kunderne
CSC's forhandlinger med fagforbundene er ført uden for de traditionelle, obligatoriske overenskomstforhandlinger, som skal i gang mellem arbejdsmarkedets parter i løbet af foråret.
 
Ved at have aftalerne på plads før tid kan CSC angiveligt holde sig uden for en eventuel konflikt som følge af det større spil mellem arbejdsmarkedets parter.
 
Samtidig menes hverken CSC eller fagforbundene at kunne bære yderligere påvirkninger af kundernes it-systemer. Især den offentlige kunde Skat var hårdt ramt efter den mere end fire måneder lange konflikt mellem Prosa og CSC i foråret 2011.
 
Hos CSC har Lene Christensen ikke nogen kommentarer til betydningen af, at virksomheden haler overenskomstaftalerne i land før tid.
 
"Men det betyder selvfølgelig noget for os, at vi har været i stand til at få en aftale med vores foreninger af frivillighedens vej, og at vi ikke skal igennem andre former for forhandlinger senere hen. Det er vi glade for," siger Lene Christensen til Computerworld.  
 
Roser villighed til forhandling
Det nuværende resultat kommer efter lidt mere end en måneds forhandlinger. Det var fra starten et krav fra CSC, at en aftale skulle være på plads senest til jul.

Ellers blev bordet ryddet og nye krav lagt frem efter nytår. Til gengæld lagde CSC op til krav, der var markant lempeligere end den HK-overenskomst, som blev resultater af konflikten med Prosa. 
 
"Vi er selvfølgelig glade for, at det er lykkedes at komme så tæt på, som vi er nu. Vi er glade for, at foreningerne har ønsket at tage imod vores opfordring til at prøve at finde en løsning," siger Lene Christensen.

Det er jo et lidt anderledes forløb end sidste gang, I var i forhandling med forbundene. Hvad er anderledes nu?
 
"Jeg kan ikke sige, hvad der er anderledes nu. Vi havde jo de gamle krav, da vi oprindeligt forhandlede med Prosa, til, at vi ville have nogle indrømmelser på nogle områder, så vi kunne komme på markedsvilkår. Og der har de foreninger, vi taler med i øjeblikket, været så venlige at diskutere med os."

"Ikke at nogen af parterne nødvendigvis har fået det, som de ville, men vi har været i stand til at diskutere på de områder, som var vigtige for virksomheden," siger Lene Christensen.
 
Hun fortæller, at CSC forventer at have de endelige aftaler på plads med forbundene sidst på ugen. Efterfølgende skal aftalerne godkendes endeligt af medarbejderklubbernes medlemmer.
 
Indtil da vil hun ikke kommentere det konkrete indhold af de nye overenskomster, som kommer til at omfatte omkring en fjerdedel af it-gigantens ansatte.

Læs også:

Her er CSC's katastrofale år

Forbund og CSC tæt på aftale - Én ting mangler dog

CSC's nye topchef: Jeg er en problemknuser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere