Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Symantec: Hackere har stjålet vores kildekode

Symantec bekræfter, at hackere har opnået adgang til kildekoden til to af selskabets sikkerhedsprodukter til erhverv.

Læs også: Hackere: Vi har stjålet kildekoden til Norton AntiVirus.

Computerworld News Service: Sikkerhedsleverandøren Symantec bekræfter, at en gruppe hackere er kommet i besiddelse af kildekoden til to af dens antivirusprodukter til erhverv, hvoraf det ene produkt ikke længere understøttes.

"Symantec kan bekræfte, at der er opnået adgang til en del af virksomhedens kildekode, der bruges i to af vores ældre produkter til erhverv, hvoraf det ene er udgået. Den pågældende kildekode er henholdsvis fire og fem år gammel," oplyser Cris Paden, der er virksomhedens kommunikationschef.

Denne bekræftelse sker, efter en gruppe hackere for nylig påstod, at den havde stjålet kildekoden til Norton AntiVirus fra kompromitterede servere tilhørende indiske efterretningstjenester.

På tredjeparts netværk

Paden fastslår, at sikkerhedsbruddet ikke skete på Symantecs eget netværk, men derimod et tilhørende en tredjepart.

Han afviser dog at udtale sig om denne tredjeparts identitet, indtil den igangværende efterforskning afslører flere oplysninger.

Da den kompromitterede kildekode er til erhvervsprodukter, er brugerne af virksomhedens forbrugerprodukt, Norton AntiVirus, ikke ramt af lækket, fremhæver Paden.

Virksomheden har på nuværende tidspunkt ingen grund til at tro, at nogen kundeoplysninger er blevet kompromitteret.

"Symantec arbejder dog på at udvikle en procedure til at sikre en langsigtet beskyttelse af vores kunders oplysninger. Vi vil formidle den procedure, når trinnene er blevet fastlagt," fortæller Paden.

Symantec mener selv, at hverken dens produkters funktionalitet eller sikkerhed er blevet ramt af sikkerhedsbruddet.

Kan blive et problem

Uafhængige sikkerhedseksperter vurderer dog, at hackere og konkurrenter muligvis vil kunne udnytte denne hændelse.

"Det kunne være en stor fordel for en konkurrent at få fingre i kildekoden," skriver Rob Rachwald, der er chef for sikkerhedsstrategi hos sikkerhedsfirmaet Imperva, i et blogindlæg torsdag.

"Hvis kildekoden er af nyere dato og hackere finder alvorlige sårbarheder, så vil det eventuelt være muligt at udnytte selve antivirusprogrammet i et angreb. Men det er et stort 'hvis' og der er ikke andre end Symantec, der ved, hvilket typer sårbarheder, hackerne vil kunne finde," tilføjer han.

Læs også: Hackere: Vi har stjålet kildekoden til Norton AntiVirus.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.