Artikel top billede

Danskere skal levere landsdækkende it-udstyr til Finland

Når der trykkes 112 i Finland, er det et dansk it-firma, der håndterer opkaldene.

Læs mere:
Tidligere topchef skal rådgive Terma om militær-it

Politiets katastrofe-system mindst fire år forsinket

Finnerne har valgt danske Terma som leverandør af Tetra kommunikations-software til et nyt landsdækkende it-system til vagtcentraler i det kolde land i nordøst.

Finnerne skal i fremtiden anvende Termas "T.react Radio Dispatch", som også er i drift hos tre danske regioner og fire politikredse.

I løbet af 2012 skal systemet tages i brug i de resterende syv politikredse samt hos Rigspolitiet i Danmark.

T.react Radio Dispatch er udviklet til digitalbaseret radiokommunikation.

Insta DefSec Oy, det finske firma, der står for etableringen, og Terma har underskrevet en kontrakt på levering af 200 brugerlicenser samt support og service i fem år.

Kontrakten har en samlet værdi på godt 40 millioner danske kroner, og den kan eventuelt forlænges ud over de fem år, hvis parterne er tilfredse med hinanden.

Ring 112

Systemet skal blandt andet sikre den livsvigtige kommunikation mellem 112-operatører som politi, ambulance eller brandvæsen, og det skal være operativt fra 2016.

"Terma en anerkendt international leverandør af kommando-, kontrol- og kommunikationsløsninger til forsvars- og sikkerhedsformål, og vi ser Terma som en både værdifuld og kompetent partner i dette projekt, siger Timo Hammar. Timmo Hammar er Vice President for Defence and Security Solutions hos Insta DefSec Oy.

Termas udvikling af kontrolrumssoftware til det landsdækkende beredskabsnet SINE (SIkkerhedsNEt) i Danmark er dog ikke forløbet helt uden gnidninger.

Det kan du læse mere om her.

Terma beskæftiger 1.200 medarbejdere og omsatte i regnskabsåret 2010/11 for 1.416 milliarder kroner.

Læs mere:
Tidligere topchef skal rådgive Terma om militær-it

Politiets katastrofe-system mindst fire år forsinket
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere