Danskere skal levere landsdækkende it-udstyr til Finland

Når der trykkes 112 i Finland, er det et dansk it-firma, der håndterer opkaldene.

Læs mere:
Tidligere topchef skal rådgive Terma om militær-it

Politiets katastrofe-system mindst fire år forsinket


Finnerne har valgt danske Terma som leverandør af Tetra kommunikations-software til et nyt landsdækkende it-system til vagtcentraler i det kolde land i nordøst.

Finnerne skal i fremtiden anvende Termas "T.react Radio Dispatch", som også er i drift hos tre danske regioner og fire politikredse.

I løbet af 2012 skal systemet tages i brug i de resterende syv politikredse samt hos Rigspolitiet i Danmark.

T.react Radio Dispatch er udviklet til digitalbaseret radiokommunikation.

Insta DefSec Oy, det finske firma, der står for etableringen, og Terma har underskrevet en kontrakt på levering af 200 brugerlicenser samt support og service i fem år.

Kontrakten har en samlet værdi på godt 40 millioner danske kroner, og den kan eventuelt forlænges ud over de fem år, hvis parterne er tilfredse med hinanden.

Ring 112
Systemet skal blandt andet sikre den livsvigtige kommunikation mellem 112-operatører som politi, ambulance eller brandvæsen, og det skal være operativt fra 2016.

"Terma en anerkendt international leverandør af kommando-, kontrol- og kommunikationsløsninger til forsvars- og sikkerhedsformål, og vi ser Terma som en både værdifuld og kompetent partner i dette projekt, siger Timo Hammar. Timmo Hammar er Vice President for Defence and Security Solutions hos Insta DefSec Oy.

Termas udvikling af kontrolrumssoftware til det landsdækkende beredskabsnet SINE (SIkkerhedsNEt) i Danmark er dog ikke forløbet helt uden gnidninger.

Det kan du læse mere om her.

Terma beskæftiger 1.200 medarbejdere og omsatte i regnskabsåret 2010/11 for 1.416 milliarder kroner.

Læs mere:
Tidligere topchef skal rådgive Terma om militær-it

Politiets katastrofe-system mindst fire år forsinket

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Inspiration til dit næste skridt med Microsoft Dynamics 365

Med Microsoft Dynamics 365 har Microsoft forsøgt at samle alle de grundlæggende funktioner, som en virksomhed har brug for, og de arbejder sammen ved hjælp af smarte virksomhedsapps og en fælles datamodel.

16. marts 2021 | Læs mere


Computerworld Digital Summit Days 2021: Sæt kursen med de rigtige it-beslutninger

Tre dage med unik viden og inspiration til din digitale organisation. Temaerne er digitalisering, it-sikkerhed og intelligent ERP. Du kan være med, når vi sætter ideerne, eksemplerne og de gode digitale erfaringer i centrum. Det sker gennem interaktive debatpaneler, konkrete erfaringer og oplagte keynotes.

23. marts 2021 | Læs mere


Premium
Coloplasts it-direktør: GDPR har givet de it-kriminelle et nyt værktøj til at angribe os
Interview: Det er ikke kun på plads og kapacitet, at sundhedssektoren lige nu er udfordret. De sikkerhedsansvarlige har også fået en del mere at se til gennem et kaotisk 2020. "Cyberkriminelle har opdaget, at der er en hel masse værdi i denne her datatype. Enten som afpresningsmulighed eller som viden, de kan udnytte til noget," siger CIO i Coloplast, René Rasmussen. Læs første artikel i serien om perspektiver fra sektoren, der er de it-kriminelles nye guldkalv
Computerworld
Bill Gates har en løsning: Sådan undgår vi klimakatastrofen
Klumme: Bill Gates vil gerne redde verden. Intet mindre. Og som alle store it-folk regner han baglæns. Politikerne er mest optaget af, hvad der kan lade sig gøre, og hvad de kan skabe flertal for. Men Bill Gates har set på klimakatastrofen, og hans budskab er klart.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.