Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen.

Dansk svindelsag: Pilen peger på dette firma

Spor fra svindlere, der franarrer uskyldige danskere penge, peger i retning af et bestemt it-firma.

Firma-navnet Uniblue og dets produkter går igen, når danskere, der er blevet forsøgt franarret penge, fortæller om deres møde med internationale it-fupmagere.
 
Platuglerne ringer uskyldige danskere op og udgiver sig for at have tilknytning til Microsoft. Herefter lokker de danskerne til at købe sikkerhedsservice for op imod 5.000 kroner.
 
It-koordinator Peter Almer Frederiksen fra Glyngøre, der optog hele sceancen, da han blev forsøgt fuppet, har tidligere fortalt, hvordan et Uniblue-produkt blev downloadet på hans pc af en svindler. 
 
Også i andet tilfælde
Computerworld har også talt med en anden dansker, den pensionerede politimand Steen Leth, der blev ringet op af svindlerne og gik i fælden.
 
Han fik dog pengene retur.
 
Men i hans forløb indgår også Uniblue-produkter.
 
I forbindelse med artiklen om den pensionerede politimand Steen Leth udtaler Microsofts danske sikkerhedschef, Morten Juul Nielsen, kritik af Uniblue:
 
"Både Uniblue (maltesisk firma) og ResponzeTechnologies Windows servicecenter (indisk firma) tilfører absolut ingen værdi til sikkerheden på en Windows-baseret pc," lyder det fra Microsoft-chefen.

Politiet advarer danskerne

Politiet efterforsker svindel-sagen, men har ikke ønsket at gå ind i de konkrete sager, sålænge efterforskningen pågår.

Men af flere omgang har politiet kraftigt advaret danskerne imod de frække fupmagere, der sågar har forsøgt at fuppe Microsofts danske it-sikkerhedschef.

Faktisk har de givet en stribe råd til, hvordan man undgår svindlerne.

Samtidig understreger en vicepolitikommisær fra Karslunde, at danskerne altså også selv har et ansvar, hvis de roder sig ud i de her fupnumre på nettet.

Computerworld har fået fat i Uniblue. Se her, hvordan selskabet reagerer på anklagerne.

Læs også:

Overblik: Garnet strammer til om Microsoft-svindlere.

Trin for trin: Sådan lokkede it-mand svindler i fælden.

Microsoft-chef forsøgt fuppet af Microsoft-fupmagere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Danske Contractbook henter 185 millioner - anden kapitalindsprøjtning på kun fire måneder
Danske Contractbook henter en investering på 185 millioner kroner. Det sker blot fire måneder efter, at selskabet modtog en investering på 58 millioner kroner.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.