Århus-selskab bag fjernstyret fejlfinding

Ny østjysk softwareudvikler OOVM lancerer snart software til forbedring af de små computere, man finder i alt fra vaskemaskiner over legetøj til mobiltelefoner. Softwaren skal spare producenterne penge ved opdateringer og fejl.

Softwareproduktet Resilient er endnu i kuvøsen, men når det er færdigudviklet, skal det gøre livet lettere for producenter af apparater med små indbyggede computere.

Bag softwaren står det nye firma OOVM, som bygger sin forretning på, at brugen af og kompleksiteten i indlejrede computere i vaskemaskiner, elektronisk legetøj eller mobiltelefoner stiger.

- Producenter skilter helst ikke med det, men ikke sjældent opstår der fejl, og produkterne må kaldes tilbage, så fejlen kan rettes. Med vores software kan man finde og rette fejl eller opdatere systemets software ude hos kunden, forklarer administrerende direktør og medstifter i OOVM, Lars Bak.

OOVM står for Objekt Orienteret Virtuel Maskine, og med andre ord bliver Resilient en softwareplatform, som kan lægges ovenpå den software, der styrer de små computere - såkaldte embeddede (indlejrede) systemer.

Udover muligheden for en form for fjernstyring af de embeddede systemer vil OOVM sælge sit produkt på størrelsen. Eller nærmere manglen på samme.

- Masseproducenter forbruger så lidt hukommelse som muligt for at spare omkostninger. Vores krav til hukommelsesplatformen er meget lille, og softwaren kan køre på systemer på under 128 kbyte, siger Lars Bak.

Softwaren har allerede kørt som pilotprojekt for at undersøge, om den kunne forebygge fejl i B&O's stereoanlæg. Men den færdige version ventes på gaden til januar, hvor der så skal til at skaffes kunder.

Ifølge Lars Bak har OOVM været på "charmeoffensiv" hos store producenter. Men overordnet fokuserer de fire stiftere og eneste medarbejdere på adressen i Tranbjerg ved Århus på færdigudviklingen, inden de sætter kundejagten på skinner.

- Den første version skal vi selv skaffe kunder til, men på sigt skal vi selvfølgelig have en markedsføringsafdeling. Men opkøb er også en mulighed, hvis et større firma er interesseret i teknologien, men det er ikke det, vi primært går efter, siger Lars Bak.

Han fortæller, at OOVM i første omgang går efter producenter inden for settop-bokse, stereoanlæg, kameraer og legetøj.

Indtil pengene forhåbentligt ruller ind, lever OOVM af venturekapital fra Incuba Venture.

De fire stiftere er alle dataloger fra Århus Universitet, og Lars Bak har tidligere i sin karriere været udvikler for Sun Microsystems i USA.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere