Århus-firma går i luften som IP-teleselskab

Nystartede århusianske v2tel kommer de etablerede teleselskaber i forkøbet og lancerer telefoni over datanet - Voice over IP. Selskabet sælger sig på at drive omstillingsanlæg og på lavere priser. På sigt bliver selvbetjening et andet vigtigt kodeord i forretningen.

Det nylancerede Århus-selskab V2tel har netop indgået sin første rigtige kontrakt, hvor selskabet leverer telefoni via bredbånd - også kaldet IP-telefoni.

Aftalen er startskuddet for en kamp om kunder, der gerne vil spare penge på telefonregningen ved at tale via deres datalinier i stedet for at benytte separate linier til telefoni.

- Nu skal vi ud og have de rigtige kunder og den rigtige volumen, så vi kan tage den værdige kamp, der kommer, når de mere etablerede teleoperatører også vil gå den her vej, siger medstifter og salgsdirektør i V2tel, Steen Rye Jeppesen.

Sammen med den anden stifter og administrerende direktør Klaus Akselsen satser han 100 procent på IP-telefoni og erklærer sig samtidig klar til at konkurrerer på de traditionelle teleselskabers kerneydelser inden for service.

Steen Rye Jeppesen betegner selskabets vision som "blæksprutten i midten". Med det mener han, at V2tel skal fungere som central vicevært for omstillingsanlæg, der klarer interne opkald og mødetelefoni i eksempelvis virksomheder.

Kombineret med lave priser håber salgsdirektøren, at konceptet slår igennem i små og mellemstore virksomheder.

- Den store bestand af telefonomstillingsanlæg i erhvervslivet er et symptom på, at der hidtil ikke har været båndbredde nok. Når der nu i fremtiden er båndbredde nok, vil vi tilbyde hostede omstillingsanlæg og services som centrale ydelser, så virksomheden kun skal sørge for at have en ordentlig infrastruktur i sit datanet, siger Steen Rye Jeppesen.

På sigt skal enkelte kunder også kunne tegne og betale abonnement via selvbetjening på internet, men på nuværende tidspunkt er V2tel's selvbetjeningssider ikke gearet til det. På privatfronten går selskabet derfor i første omgang efter "enklaver" som boligforeninger, indtil selvbetjeningen skulle være på skinner i april 2004.

Vejen til kunderne går blandt andet gennem elselskabet Nesa, som med udrulning af superbredbånd baseret på optiske fibre har føjet V2tel til listen af indholdsleverandører. En anden vej går gennem installations- og kommunikationsvirksomheder, som tager V2tel's telefoni med i salgstasken. Blandt andet har selskabet et samarbejde med Cybercity.

- Vi regner med at have passeret 100.000 slutbrugere, inden vi er ude af 2005, siger Steen Rye Jeppesen.

Prisen for IP-telefonien skal ifølge direktøren være langt under det, vi i dag kender, med besparelser på internationale og nationale opkald på henholdsvis 70 og 30 procent. Abonnementet kommer til at koste 30 kroner om måneden.

- Lige nu er det lavere priser, der får folk til at flytte til IP-telefoni, men vi tror, at inden 2006 skal slaget slås på antallet af intelligente tjenester for at holde sig på rodeohesten, siger Steen Rye Jeppesen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere