WM-data på vej med stor-opkøb

Bestyrelsen i finske Novo Group smider et købstilbud fra Sysopen i skraldespanden og anbefaler i stedet aktionærerne at sælge den nordiske koncern til svenske WM-data. WM-data er villig til at betale 1,5 milliarder kroner for Novo Group, og opkøbet vil gøre WM-data til Nordens næststørste IT-serviceselskab.

WM-data har overtrumfet konkurrenten Sysopen i kampen om at købe den finske IT-selskab Novo Group.

I en meddelelse til den svenske fondsbørs skriver WM-data, at selskabet har tilbudt aktionærerne i Novo Group, der ikke har noget med danske Novo Nordisk at gøre, at købe samtlige aktier for en maksimal kontantpris af 120 millioner euro - omkring 900 millioner kroner.

Dertil kommer et aktiebytte, hvor Novo Groups aktionærer får 1,5 ny aktie i WM-data for hver aktie i Novo Group, de sælger.

Den samlede pris kommer dermed op på 1,5 milliarder kroner.

Bestyrelsen i finske Novo Group havde ellers anbefalet aktionærerne at sige ja til købstilbuddet fra Sysopen, men WM-datas tilbud har fået finnerne til at skifte hest midt i vadestedet.

- Selvom det kan virke forvirrende, at bestyrelsen ændrer sin anbefaling, har det været nødvendigt. Vi har studeret begge tilbud og set på fordelene for såvel aktionærerne som for selskabet, og vi mener, at et stort nordisk selskab har de bedste muligheder for at indfri aktionærernes forventning, oplyser Novo Groups bestyrelsesformand, Veikko Kasurinen.

Aktionærerne har nu frem til midt i december til at acceptere eller forkaste WM-datas købstilbud, og hvis handlen går igennem, vil det nye selskab ifølge egne oplysninger blive nordens næststørste IT-serviceselskab.

De to selskaber beskæftiger tilsammen omkring 8300 medarbejdere og fik med udgangen af 2002 et samlet driftsunderskud før afskrivninger og nedskrivning på goodwill på 200 millioner kroner ud af en omsætning på otte milliarder kroner.

I årets første seks måneder så det dog anderledes lyst ud for de to selskaber, oplyses det i en pressemeddelelse.

Således fik de to selskaber sammenlagt et driftsoverskud på 230 millioner kroner ud af en omsætning på små fire milliarder kroner i første halvår.

Accepterer aktionærerne hos Novo Group et af de foreslåede tilbud fra WM-data, vil de få en ejerandel på mellem 11,4 og 13,9 procent af det nye selskab.

WM-data og Novo Group anser deres forretningsområder for at være meget lig hinanden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere