Artikel top billede

Efter regnskab: Apple jordens dyreste firma i få timer

Efter et forrygende regnskab smuttede Apple til tops som verdens mest værdifulde selskab. Fornøjelsen varede dog kun kort.

Apples aktiekurs strøg så meget til vejrs efter selskabets ganske overvældende kvartalsregnskab, der blev offentliggjort onsdag, at Apple pludselig var jordens mest værdifulde selskab målt på markedsværdi, skriver Financial Times.

Aktiekursen steg efter regnskabet med seks procent, hvilket prisfastsatte Apple til en samlet markedsværdi på knap 2,4 billioner kroner.

Det var nok til, at Apple strøg forbi olieselskabet ExxonMobil, der ellers i lang tid har været verdens mest kostbare selskab, men efter et kursfald på 1,4 procent røg ned på en samlet markedsværdi på 2,36 billioner kroner.

Fornøjelsen varede dog kun onsdagen ud, i det ExxonMobil igen knebent havde overhalet Apple, da de amerikanske børser lukkede onsdag.

Samme manøvre fandt sted i august 2011, hvor Apple på samme måde kort satte sig i tronen som verdens mest værdifulde selskab. Det kan du læse mere om her.

Ifølge Financial Times slår Apple også Exxon og mange andre virksomheder, når det handler om indtjening per medarbejder. Apple tjente sidste år nemlig mere end 2,3 millioner krner per ansat, skriver avisen.

Forrygende salg

Apple har haft et helt forrygende salg af især den nye iPhone 4S, der samlet har ført til, at salget af iPhone er steget med et salg på 37 millioner telefoner med hele 128 procent i det sidste kvartal af 2011 sammenlignet med samme kvartal i 2010.

På det amerikanske marked er iOS nu største smartphone-styresystem med en markedsandel på 44,9 procent mod Androids 44,8 procent.

Android er ifølge Financial Times størst på det europæiske marked.

Apple har indtil videre i alt solgt 315 millioner iOS-baserede maskiner verden over.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere