Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Wikipedia lukker ned i protest

Wikipedia trækker stikket i et døgn i protest mod amerikansk lovforslag, der kan for alvorlige konsekvenser for hele internettet.

Den store onlinetjeneste Wikipedia lukker onsdag ned for sin engelske udgave i 24 timer.

Det sker i protest mod et kontroversielt lovforslag, der for tiden er under behandling i USA.

Lovforslaget er blevet kendt som Sopa, hvilket står for "Stop Online Piracy Act.'

Den vil give rettighedshavere mulighed for at få websites tvangslukket, hvis der alene er mistanke om piratkopiering.

Det vil kunne ødelægge hele internettets opbygning, som vi kender det i dag, mener kritikere.

Selskabet bag Wikipedia, Wikimedia Foundation, mener, at det vil blive muligt at indføre streng censur, hvis lovforslaget vedtages.

"Det vil skade det frie og åbne internet og skabe nye værktøjer til censur af internationale websites i USA, hvis lovforslaget vedtages," lyder det fra Wikimedia.

Twitter: Det er fjollet
Andre af de store sociale sites er mere tøvende.

Det gælder blandt andre Twitter, hvis topchef, Dick Costolo, meddeler, at det efter hans mening er 'fjollet' at "lukke en global tjeneste ned som reaktion på et afgrænset lokalt emne."
Det Hvide Hus meddeler ligeledes, at den amerikanske præsident, Barack Obama, ikke støtter lovforslag, der "reducerer ytringsfrighed, øger trusler fra internettet eller underminerer det dynamiske, innovative, globale internet."

Wikipedia opfordrer sine læsere til at tage kontakt til politikere og understrege, at de ikke støtter lovforslaget, men at de ønsker, at internettet også fortsat skal være åbent og frit.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.