Artikel top billede

Detaljer slipper ud: Sådan bliver Office 15-interfacet

Anonyme kilder afslører Microsofts design-planer for den næste Office-pakke.

Læs også:

Microsoft: Her er planen for vores næste Office-pakke

Tirsdag kunne Microsoft meddele, at man nu har sendt den næste version af Office-pakken, kodenavn Office 15, ud i test blandt en lukket kreds af brugere.

Det såkaldte Technical Preview Program er underlagt non-disclosure kontrakter, for at Microsoft kan holde kortene tættest muligt til kroppen - men detaljerne er tilsyneladende alligevel begyndt at sive.

I hvert fald har The Verge en artikel om brugergrænseflade-designet i Office 15.

Artiklen bygger på udsagn fra anonyme kilder, der fortæller, at interfacet bliver mere touch-venligt, end vi har set i tidligere versioner af Office, men at der vil ikke blive tale om et rent Metro-design, som er navnet for touch-brugergrænsefladen i det kommende Windows 8.

Kilderne skal blandt andet have afsløret, at designet i kerne-applikationerne i Office vil forsøge at give mere plads til selve indholdet ved hjælp af flere tomme områder og brug af færre linjer til ikoner og lignende.

The Verge skriver dog samtidig, at mindst to Windows 8 Office-applikationer, OneNote og Lync, vil blive udviklet ved hjælp af WinRT, der er Microsoft programmerings-løsning til Metro-apps.

Kontroversielt design

Det tekniske preview-program er for en lukket kreds, men allerede til sommer vil Microsoft være klar med den første offentlige beta. Til den tid vil vi få vished om, hvordan Office 15 og Metro-stilen hænger sammen.

Da Microsoft præsenterede Metro-brugergrænsefladen i det kommende Windows 8, blev planerne mødt med en del skepsis blandt Windows-brugerne.

Siden har det dog vist sig, at Metro-grænsefladen vil kunne slås fra, så man kan få det klassiske Windows-skrivebord. 

Microsofts Metro-design er kommet på banen, fordi selskabet ønsker at udbrede Windows til langt flere typer hardware - eksempelvis tablet-pc'er, hvor touch-navigationen hersker.

Læs også:

Microsoft: Her er planen for vores næste Office-pakke
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere