Artikel top billede

Arkivfoto.

CSC om polsag: Vi gjorde ellers tekniske fremstridt

Interview: CSC gjorde "væsentlige tekniske fremskridt" med Polsag forud for politiets beslutning om at droppe Polsag, fortæller CSC-direktør.

læs også:
Computerworld-læsere: Derfor gik Polsag skævt

Sådan har svenskerne løst politiets it-problem

Minister: Derfor trækker vi stikket til Polsag

"Vi har fået mundtlig besked fra politiet fredag morgen om, at det er blevet besluttet at stoppe udrulningen af Polsag-programmet."

Sådan siger direktør for den offentlige sektor hos CSC, Jens Schmidt, til Computerworld om Justitsminsteriets beslutning om at droppe firmaets store it-leverance til politiet, Polsag. 

"Det, der også er klart, er, at vi ikke har haft nogen formelle eller detaljerede drøftelser om, hvad den beslutning så indebærer, rent konkret eller praktisk," siger han.

Han ser nu CSC's opgave som at bevare overblikket og arbejde konstruktivt sammen med politiet om at få udmøntet beslutningen i praksis.

Om beslutningen betyder, at alt arbejdet skal skrottes, kan han ikke sige.

"Det, vi ved, er, at det er blevet besluttet at droppe udrulningen. Hvad det så måtte indebære, det afventer så nærmere drøftelse med politiet," siger Jens Schmidt.

Hvornår sådanne drøftelser går i gang, er mest korrekt, at politiet selv svarer på, mener han.

Gjorde væsentlige fremskridt

"Tidspunktet er selvfølgelig særligt beklageligt, fordi programmet på det rent tekniske område har gjort væsentlige tekniske fremskridt i den seneste tid," siger han til Computerworld.

Justitsministeriet og politiet har ellers begrundet beslutningen om at droppe Polsag med blandt andet resultatet af et eksternt review.

"Den eksterne undersøgelse blev afsluttet i starten af januar 2012 med en klar anbefaling om, at arbejdet med Polsag stoppes," skriver justitsministeren således i en pressemeddelelse.

Jens Schmidt bekræfter, at CSC har leveret informationer og data til nogle eksterne tekniske vurderinger, sådan som Justitsministeriet og politiet siger.

"Men det nærmere indhold og konklusioner, bør man tale med politiet om," siger han.

Henviser til politiet

Kan du konkretisere overfor offentligheden, hvordan Polsag har haft en god fremgang i forhold til de problemer, som man måtte have fundet i det eksterne review?

"Jeg vil sige, at i stedet for, at leverandøren anpriser sin egen leverance, så er det måske mere relevant at spørge politiet om det.

Men hvis det tekniske review viser, at jeres system har gjort væsentlige tekniske fremskridt, er det så ikke væsentligt at få frem i offentligheden?

"Vores opgave som leverandør er at levere programmet. Og politiet har så valgt at lave nogle tekniske evalueringer af projektet. Spørgsmål om, hvad der er kommet ud af det, bør man spørge politiet om."

Er I kommet i klemme i et eller andet politisk spil?

"Den slags spekulationer gør jeg mig ikke i. Jeg mener, at det er opgaven at holde overblikket og indgå et konstruktivt samarbejde med politiet om, hvordan de ønsker at komme videre herfra."  
 
Ærgerligt for os alle sammen
Truer det nogle medarbejderes stillinger, at man ikke længere skal arbejde på Polsag?

"Det man kan sige er, at det er meget ærgerligt for en række dygtige medarbejdere, både hos politiet og hos CSC, der har arbejdet hårdt på at lave nogle tekniske fremskridt på projektet. Det er ærgerligt for dem og for os alle sammen, at man har taget beslutningen om ikke at tage systemet i drift," siger han.

Er der fra din stol noget håb på en eller anden politisk løsning om, at det alligevel ikke bliver så slemt?

"Jeg tror det er vigtigt at respektere, at politiet har initiativ retten på dette punkt, at de er vores kunde. Derfor vil jeg lade næste skridt være op til politiet.

Kan du sige noget om de økonomiske konsekvenser af beslutningen?

"Jeg tror ikke, at jeg har nogen kommentarer til det." 
 
"I tager ikke skraldet for samarbejdspartneren Scanjour, der har været den største underleverandør på Polsag?

"Det er alt for tidligt at komme ind på mere konkrete forhold om programmet og situationen, hvor vi er nu. Alt for tidligt," siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsofts løfte om at holde data i EU sætter AWS og Google under pres - også selv om Microsoft nok ikke kan holde det
Kommentar: Med løftet om at passe bedre på europæiske data sætter Microsoft konkurrenterne under pres. Det spændende er nu, hvor meget bund, der er i løftet - og hvad Googles og AWS' svar bliver.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Giv grønt lys for de gode ideer med Power Platformen
Hvad er Microsoft Power Platform? – og hvordan gør den det nemmere at udvikle apps og skabe en god business case ud af selv mindre projekter? Her giver AlfaPeople et hurtigt og konkret overblik over, hvor du kan drage fordel af platformen.