Artikel top billede

Sådan skaffede it-iværksætter kapital i en krisetid

Trods krisetider lykkedes det for en lille dansk it-iværksætter at skaffe kapital til at finansiere virksomhedens vækst. Se her, hvordan det lykkedes.

Læs også:
It-iværksætter får nej i banken - mangler fysiske produkter

Derfor har it-iværksættere svært ved at komme i gang

Banker: Sådan låner du penge som it-iværksætter

Autolog Systems er et dansk software-firma, der har specialiseret sig i at udvikle software til GPS-baserede kørebøger samt tracking- og flådestyringsløsninger.

Siden etableringen i 2006 har firmaet ekspanderet, men som det er sket for så mange andre virksomheder, gik deres udvikling i stå, da finanskrisen rullede ind over Danmark.

Men medstifter og direktør i Autolog, Robert Holm, skaffede finansiering til virksomhedens vækstplan med en vækstkaution for et lån i Nordea.

"Vi havde brug for kapital til at føre vores vækstplaner ud i livet, men ingen af os kunne stille tilstrækkelig sikkerhed i vores huse eller biler til at låne de penge i banken, vi havde brug for. Derfor blev det en vækstkaution fra Vækstfonden, der fik vores finansiering til at falde på plads," siger Robert Holm.

"Vi var tvunget til at skabe vækst for at undgå, at vi blev rendt over ende af vores konkurrenter. Hvis man ikke følger med udviklingen i vores branche, bliver man hægtet af. Derfor var det afgørende, at vi fik råd til at føre vores ekspansionsplaner ud i livet nu og ikke først om fem år," fortæller han.

Forretningsidé og lidt til

Ifølge Nordea er det blevet almindeligt at benytte Vækstkaution i sager, der eller ville have svært ved at blive bevilget.

"Når vi tager stilling til en lånesag, så lægger vi mest vægt på, at vi tror på kundens forretningsidé," siger underdirektør i Nordea, Claus Greve.

"Vi skal også tro på kundens mulighed for at realisere planerne. I unge virksomheder og vækstvirksomheder kan der ofte mangle egenkapital i forhold til investeringsønskerne, og her er Vækstkaution en god mulighed for alligevel at kunne finde en løsning," siger Claus Greve.

Med støtte fra Vækstfonden, der er en statslig fond, som hjælper iværksættere på vej med kapital og kompetencer, fik Autolog således 'good standing' i banken.

"Vores lån i Nordea med Vækstkaution betyder, at vi kan føre vores vækstplan ud i livet, og at vi i den nærmere fremtid vil ansætte nye medarbejdere, udvide forretningen og indtage det norske og svenske marked," siger Robert Holm.

Læs også:
It-iværksætter får nej i banken - mangler fysiske produkter

Derfor har it-iværksættere svært ved at komme i gang

Banker: Sådan låner du penge som it-iværksætter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft: Slut med at overføre data til USA - garanterer at al data fra EU-kunder fra næste år kan blive i Europa
Det er slut med at sende data over Atlanten for Microsoft, der nu over for alle sine bekymrede kunder med et nyt 'pledge' garanterer, at al europæisk data kan blive i europæiske datacentre og ikke vil blive sendt til USA. Se Microsofts løfte her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.