Artikel top billede

Fyringsrunde i konsulenthus igang

Logica i Sverige sætter gang i massefyringer.

Læs også: Logica skærer 1.300 stillinger væk i Europa

Fyringerne hos Logica Sverige var allerede annonceret, men antallet endte med at blive noget mindre end frygtet, skriver Computerworlds svenske søstersite idg.se.

I alt 280 af Logicas svenske medarbejdere har fået en fyreseddel.

Det er noget mindre end de 300-400, der blev lagt op til i midten af december sidste år. På europæisk plan skal Logica skille sig af med 1.300 medarbejdere

Som årsag til den markante reduktion af antallet af ansatte i Europa angiver Logica et trægt marked med et forventet et fald i omsætningen på mellem en og to procent.

Danmark slipper

Logica Danmark slipper for at fyre i denne omgang, hvilket den danske direktør Jesper Scharff i december forklarede sådan her:

"Vi er ikke en del af denne her øvelse. I Danmark går det faktisk rigtig godt. Vi har en sund forretning og forventer en vækst på 10 procent i år" (2010, red.).

En af årsagerne til, at det i dag går godt i Logica Danmark er muligvis, at virksomheden selv var gennem en større fyringsrunde tilbage i eftersommeren 2009. Dengang fyrede selskabet et tocifret antal medarbejdere.

Mange af dem, der afskediges i Sverige, er teknikere, som arbejder med service og med at passe driften hos kunderne. Problemet er, at en stadig større del af Logicas kunder får service og support udført af indisk baserede teknikere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere