Artikel top billede

Sådan tjener Rockwool kassen på iPad-køb

Rockwool ser et økonomisk potentiale i at forære medarbejdere en iPad.

Læs også: Derfor er din tablet-pc en ergonomisk katastrofe

Computerworld har tidligere skrevet, at tablets kun i begrænset udstrækning er velegnede som arbejdsredskaber.

Alligevel har den verdensomspændende isoleringsproducent Rockwool investeret stort i iPads til medarbejderne.

Rockwools it-direktør fortæller, at der er mange gevinster ved denne investering, men at det dog ikke er alle medarbejdere, der vil blive udstyret med iPads.

"Vi følger hele tiden udviklingen og ser på, om ny teknologi kan tilføje værdi ikke kun for forretningen men også medarbejderne. Hvad angår iPads, mener vi dog ikke, at en bruger kan klare sig kun med en iPad, så iPad-investeringen er en øget omkostning, og derfor får ikke alle medarbejdere tilbudt," fortæller Rockwools it-direktør, Thomas Juul Jensen.

Derfor er det i første omgang kun en bestemt gruppe medarbejdere, der får lov til at stoppe en iPad i tasken.

"I forbindelse med udrulningen af vores nye CRM-løsning får vores sælgere tilbudt en iPad," siger Thomas Juul Jensen og forklarer videre om begrundelsen for, at netop sælgerne skal have tablets med på farten.

"Vi forventer, at det kan bidrage til, at vores kommunikation med kunderne bliver bedre, så vi kan øge salget af Rockwool-produkter." 

Hvorfor iPads?

Der gået en hel del arbejde forud, før Rockwool begyndte at uddele iPads til sælgerne.

"Vi så på, hvordan vi og vores sælgere kunne kommunikere bedre med vores kunder. Vi kom meget hurtigt frem til, at et it-tool, der er hurtigt og inviterer til åben dialog, ville være noget, der virkelig kunne hjælpe," forklarer it-direktøren fra Rockwool.

Her har tabletten en række klare fordele i forhold til en traditionel bærbar pc, fortæller Thomas Juul Jensen.

Det næste spørgsmål var så, hvilken tablet der klarer opgaven bedst.

"Det vi vægtede tungest var speed, performance og brugervenlighed. Vi blev hurtigt klar over, at det var iPad'en, der var overlegen på det tidspunkt," siger Thomas Juul Jensen til Computerworld.

Apples tablet er altså valgt ud fra dens egenskaber, understreger Thomas Juul Jensen. Han forklarer, at virksomheden har været helt bevidst om hypet omkring Apples produkter.

"Det er meget en Apple-verden, vi agerer i for tiden. Men vi har fokuseret på at holde hovedet koldt og se på business casen og funktionaliteten. Om det alligevelt har spillet ind, skal jeg ikke kunne udelukke. Men jeg synes, at det objektive benchmark vi lavede, viste, at Apple altså er et skridt foran," siger it-direktøren.

Udgifter og gevinster

Selvom Rockwool ikke var længe om at vælge tabletten til opgaven, har det ikke været helt uden udfordringer at udstyre sælgerne med iPads.

Det er nemlig ikke kun udgifterne til indkøbet af de mange Apple tablets, der har skullet findes penge til i budgettet. Implementeringen af nye teknologiske arbejdsredskaber kræver et stort forberedende arbejde og koster derfor også på budgettet.

"Vi har ikke tidligere kørt på en Apple-platform, så vi skulle forberede vores infrastruktur og vores supportprocesser grundigt for at sikre alle en god og professionel oplevelse, når det nye device introduceres," fortæller Juul Jensen.

Til gengæld er tabletterne blevet positivt modtaget, og Rockwool forventer et salgsboost og på sigt en effekt, der kan aflæses på bundlinjen.

"Målet er, at den enkelte sælger har lettere ved at komme ind og opdatere sine CRM-data og præsentere kunden for relevante udregninger og informationer. Hele løsningen her går ud på, at vi gerne vil sælge nogle flere løsninger," lyder det fra Rockwools it-direktør, der desuden forklarer, at det i sådanne projekter er vigtigt, at it og forretning har et godt samarbejde.

Læs også: 
Derfor er din tablet-pc en ergonomisk katastrofe

Ny sygdom blandt os: iPad-hænder og tablet-skuldre
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?