Artikel top billede

Disse it-firmaer har snablen længst nede i statskassen

Staten har it-projekter til en værdi af 4,1 milliarder kroner. Læs her, hvilke it-selskaber der løber med de største pengelunser.

Læs også:

Første oversigt nogensinde: Så ofte løber statens it-projekter løbsk.

Her er statens værste it-projekter.

Med Digitaliseringsstyrelsens samlede oversigt over 73 statslige it-projekter tegner der sig et billede af, hvilke af de 122 statslige it-leverandører, der har de største kontrakter med den danske stat.

I alt løber de statslige it-projekter op i 4,1 milliarder kroner.

Helt på toppen af kransekagen sidder de to tidligere offentlige organisationer kendt som Kommunedata og Datacentralen, der for længst er gledet ud af kommunernes og statens hænder og i dag går under navnene KMD og CSC.

Et hav af underleverandører

KMD ligger helt i top med statslige it-projekter for omkring 761 millioner kroner.

Det skal dog siges, at flere statslige KMD-projekter som eksempelvis Diadem-projektet for Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter til en værdi af 166,4 millioner kroner deles med et hav af underleverandører.

Samtidig har KMD dog Skats EFI-projekt for sig selv, hvilket løber op i 291,8 millioner kroner på trods af, at projektets tidsplan er usikker i kølvandet på sidste forårs CSC-konflikt, der ramte Skats it-systemer hårdt.

Skattet CSC

Netop CSC ligger på andenpladsen i forhold til at stikke snablen ned i de statslige it-projekter.

Trods miseren med det totalt fejlslagne Polsag-projekt - hvis kuldsejling du kan læse mere om her - kan CSC notere sig en statslig projektportefølje til en værdi af godt 650 millioner kroner, hvor Skat står som den største kunde med it-projekter for over 600 millioner kroner hos CSC.

Det største statslige CSC-projekt er Ekko, hvis tidsplan i lighed med KMD's EFI-projekt, er noget usikker.

IBM, NNIT og de andre

På de følgende placeringer ligger selskaber som IBM og NNIT, der har fingrene i statslige it-projekter til henholdsvis 424 millioner kroner og 360 millioner kroner.

Det er dog ikke helt gennemsigtigt, hvor stor en del af kagen, de to it-kæmper hver især kan rive hjem, og hvor meget de skal dele med deres mange underleverandører.

Ud af de i alt 122 statslige it-leverandører deltager 13 af selskaberne på to eller flere af de statslige it-projekter.

Læs også:

Første oversigt nogensinde: Så ofte løber statens it-projekter løbsk.

Her er statens værste it-projekter.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere