Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen

Skat løfter hammeren: Sådan afgør vi CSC's skæbne

Hammeren falder, hvis ikke CSC indfrier nogle helt særlige forventninger og krav, lyder det fra Skat.

Læs også:

Skat: CSC har bevidst ført os bag lyset

Hver eneste uge bliver CSC nøje målt og vejet hos Skat, hvor et såkaldt debitormotor-projekt er blevet stærkt forsinket og dyrere end forventet.

Træder selskabet ved siden af i den tre måneder lange prøveperiode, som først udløber om en lille måned, så venter der en fyreseddel.

Det forklarer Kristian Vensgaard, der er fagdirektør for it-projekter hos Skat, til Computerworld.

"Hvis projektet ikke retter sig op, og vi ikke ser den fornødne fremdrift, vi forventer, og som er nødvendige for at holde de aftalte milepæle, så falder hammeren. Så er vi i en situation, hvor vi ikke længere kan tro på samarbejdet," siger han. 

Sådan holder Skat øje med CSC

Han fortæller dog, at Skat nu kan måle fremdriften ugentligt og på kodelinjer.

"Vi har lavet en monitor-aftale med SIG. De får kode leveret en gang om ugen og undersøger så koden for kvalitet, fremdrift den slags ting."

Han fortæller, at styregruppen via et website har adgang til at følge projektet og lave såkaldt drill-down på, hvordan det på en lang række parametre går med koden.

"Det giver os et glimrende indblik i, hvordan det hele skrider frem, og hvor vi er henne med kvaliteten," siger han. 

Han sammenligner situationen med prøvetiden, når man er nyansat. 

"Der er det hver eneste dag i ens daglige arbejde, at man skal vise, at man er sin stilling værdig," siger Kristian Vengsgaard.

Debitormotor-systemet er vigtigt for myndigheden, fordi det som betalings og opkrævningssystem skal bruges til at håndtere en lang række tjenester overfor offentligheden.

Blandt andet er det længe ventede digitale motorregister, der skal gøre det langt nemmere at skifte nummerplader på køretøjer, forsinket flere gange på grund af Debitormotor. 

Skat har dog udviklet en nødløsning, som gør det muligt at tage motorregisteret i brug til sommer uden Debitormotor.

CSC oplyser til Computerworld at firmaet ikke på nuværende tidspunkt har nogen kommentarer.

Læs også:

Skat: CSC har bevidst ført os bag lyset
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere