Artikel top billede

Nyt Android-styresystem skaber problemer

Googles Android 4.0 skaber tilsyneladende problemer for en del smartphone- og tablet-brugere.

Læs også:

Verdens bedste smartphone får nyt styresystem

Flere af de største producenter af smartphones med Android opgraderer i disse uger deres produkter til den nyeste version af styresystemet, 4.0 - også kendt som Ice Cream Sandwich.

Android 4.0 kommer med en række nyheder og er generelt blevet rost for at være et mere komplet og sammenhængende styresystem.

Det viser sig imidlertid, at Android 4.0 også har den uheldige sideeffekt, at brugernes smartphones og tablets pludselig ikke holder batteri så længe, som de plejede.

I hvert fald er det den melding, der kommer fra en del Android-brugere rundt omkring på nettet.

"Forfærdelig batteritid. Android OS bruger det meste af batteriet nu. Kan knap holde 10 timer, når telefonen måske bruges omkring en time i den periode," skriver en bruger i Googles eget support-forum for Nexus S.

"Jeg opdaterede til 4.0 ICS, og batteriet holdt fint de første par dage. Nu holder det kun i nogle få timer. Til at starte med holde det i to dage. Hvad sker der???" lyder det et andet sted fra en ejer af en LG Optimus.

Der er blevet skrevet om problemerne siden før jul, og de eksisterer tilsyneladende stadig for nogle brugere, selvom Google har postet løsnings-forslag flere gang.

Galaxy S II også ramt 
I Computerworlds eget debat-forum er der en Android-bruger, der pludselig har fået problemer med opgradering til Android 4.0.3. på en Galaxy S II:

"... efter opgradering er batteriforbruget i standby vokset betydeligt!!! Fra morgen til aften (cirka 15 timer) på standby er batteriniveauet faldet fra 100 procent til cirka 50 procent. Min gamle Android 2.6 faldt typisk kun til cirka 85 procent på samme tid ved standby-brug," lyder en kommentar fra en læser.

Hos GSMArena viser en benchmark imidlertid, at Ice Cream Sandwich faktisk forbedrer batteritiden en smule på Galaxy S II.

Batteriproblemerne med Ice Cream Sandwich rammer dog tilsyneladende bredt, da man kan finde indlæg om problemet på mange forskellige hardware-produkter.

En ejer af en Motorola Xoom-tablet skriver:

"Før ICS plejede jeg at kunne lægge min Xoom fra mig i et par dage med kun periodisk brug, uden at batteriet blev tømt. Nu skal jeg oplade den hver 32. time eller der omkring, selvom jeg slet ikke har brugt den. Under forbrug står "Exchange Services" som den primære batteri-dræner. Jeg har ændret opdateringen til hver tredje time, men det har ikke hjulpet."

Et lignende batteriproblem eksisterede i øvrigt i Apples iPhone 4S, da den blev lanceret sammen med iOS 5 sidste år.

Apple har senere forsøgt at stoppe batteri-drænet med en iOS-opdatering.

Læs også:

Verdens bedste smartphone får nyt styresystem
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skattestyrelsen mangler it-viden og der bør spares på it-konsulenterne: Her er It-rådets syv anbefalinger til skatteministeren
Ledelsen skal styrkes, it-fagligheden skal øges, og konsulenterne skal tøjles. Det er nogle af de anbefalinger It-rådet er kommet med til Skattestyrelsen om det kommende ejendomsvurderingssystem.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.