Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

KMD's salgsproces i fare: Risikerer at gå helt i stå

Kommunerne og KMD's voldsomme opgør omkring gennemsigtige priser er eskaleret så meget, at det sender KMD's salgsplaner i milliardklassen i farezonen.

Slagsmålet mellem kommunerne og KMD om gennemsigtighed om priser på monopol-systemer for milliarder af kroner, risikerer nu at sætte en kæp i hjulet på KMD-ejernes planer om et kommende salg.

Det vurderer professor Anders Drejer fra Aalborg Universitet.

"Salgsprocesser er notorisk følsomme. Jeg tænker, at det igangværende slagsmål endda risikerer at sætte salgsforhandlingerne helt i stå," fortæller Anders Drejer.

Presser prisen

Seneste udvikling i sagen er, at KL nu truer KMD med at hive selskabet i fogedretten], såfremt priserne ikke bliver smidt på bordet inden 1. april.

Samtidig har KMD´s ejere været ude med budskabet om, at et forestående salg formodentlig vil ske allerede inden sommer.

Men konflikten med storkunden - landets kommuner - er en kæmpe joker i forhandlingerne.

"I hvert fald bliver prisen presset af de nuværende problemer," vurderer Anders Drejer.

Gætterier begyndt: Her er de mulige købere
Allerede nu er spekulationerne i gang om, hvem den mulige køber er.

Kapitalfonden Nordic Capital, japanske NTT Data, finske Tieto og EDB ErgoGroup er navnene på nogle mulige købere af KMD, som blev nævnt i dagbladet Børsen i sidste uge, hvor det også kom frem, at et salg af KMD kan ske allerede inden sommerferien.

Ejeren EQT er nemlig lun på et salg. 

Storinvestoren Ib Kuneø, der ejer Atea, fortalte til Børsen, at han ikke er interesseret i KMD, men kapitalfonden Nordic Capital, der ejer EG, kunne være et bud på en køber.

Ib Kunøe anser det nemlig som mest sandsynlig med en ikke-industriel-køber, som eksempelvis Nordic Capital, der angiveligt var med i opløbet, da KMD blev solgt i 2009 af KL.

Omvendt peger IDC-analytiker Nils Molin på  japanske NTT Data og et par andre firmaer, der gerne vil have et ordentlig fodfæste i Danmark.

Herunder finske finske Tieto og EDB ErgoGroup.

Men nu kan striden med kommunerne altså i sidste ende køre en kæp i hjulet for salget, hvor tal i størrelsesorden fem milliarder kroner er blevet luftet.

KMD har ikke ønsket at kommentere artiklen. Hverken ejerne EQT eller ATP er vendt tilbage på Computerworlds henvendelse.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.